""
""

Vladari Mančestera i Engleske, Siti je sledeći prvak! Gvardiola je napravio Primeru od Premijer lige... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.17. | 19:21

Uz apsolutni rekord Premijer lige, rušenje tvrđave na Old Trafordu posle 40 mečeva i nametnut svoj stil

Osvojen je Mančester, oboren je rekord, pao je Junated, srušena je trrđava na Old Trafordu, Murinjo je učinjem nemoćnim, a Engelska im je pod nogama!

Izabrane vesti

Mančester Siti je novi vladar engelskog fudbala. Pobedom u gradskom derbiju nad Junajtedom od 2:1. Građani su prelomili pitanje šampiona Engelske iako nije odigrana ni polovina prvenstva. Sa 11 bodova viška od Junajteda koji je jedini do danas delovao da može da im zapreti, praktično je sve rešeno. Nemoguće je očekivati da kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole prokocka ovakvu prednost. Pogotovo što im i raspored ide na ruku...

Ovakva dominacija se ne pamti još od one Arsenalove generacije Nepobedivih. Pep Gvardiola je napravio Primeru od Premijer lige kao u vreme Barselonine najveće dominacije Španijom. Svi koji su mislili da se Premijer ligom ne mže dominirati tako lako, razuvereni su sa ovom generacijom Mančester Sitija. Čak ni u Barsi i Bajernu, Pep nije imao ovakav bilans. Pobedili su na 15 od 16 utakmica i oborili rekord lige po broju uzastopnih pobeda (14). Srušili su i Murinjovu tvrđavu na Old Trafordu i sprečili Crvene đavole da naprave novi klupski rekord od 41 meča bez poraza na svom terenu. 

Kada sa jedne strane imate takvu dozu brzine, prefinjene tehnike i kombinatorike oličene u De Brujneu, Silvi, Saneu, Sterlingu, Žezusu, a sa druge sirovu snagu, silnu agresiju i nadu u grešku protivnika, pobednika je lako odgonetnuti.

Rezultat kaže da je bilo tesno. Tako je i izgledalo u poslednjih desetak minuta, ali sveukupan utisak je da je Mančester Siti danas očitao lekciju gradskom rivalu. U većem delu meča je dominirala ideja Građana, njihov stl igre nametnut protivniku i tek kad više nije imao šta da izgubi Murinjo je uvođenjem Ibrahimovića u poslednjih dvadesetak minuta uspeo da pritisne rivala. 

Kao da se igra na Old Trafordu, Junajted je prepustio loptu gradskom rivalu od početka meča i nadao se nekoj grešci protivnika. Čak je i dočekao, ali ni to nije bilo dovoljno. 

Siti je dominirao u prvom poluvremenu, strpljivo pleo mrežu oko De Hee, Gabrijel Žezus je uspevao i da baci Junajtedove igrače na zadnjicu i samo je bilo pitanje kada će doći gol. Iznenađujuće, došao je posle prekida kada je Lukaku zakazao u skoku sa Otamendijem i omogućio Davidu Silvi da postigne gol. Izgledalo je da je Siti rešio poluvreme u svoju korist, ali je Fabijen Delf pokazao zašto je najtanja karika Gvardiolinog tima i čovek koji sasvim slučajno igra u prvoj postavi. Častio je Rašforda zicer šansom, a Junajtedova mlada zvezda ovakve poklone ne propušta. 

Nastavio je gostujući tim i u drugom poluvremenu da gazduje na terenu kao da im je domaći. I opet je Junajted pao na prekid, opet je Otamendi bio junak, a Lukaku tragičar. Belgijanac je loše ispucao loptu, a Otamendi postigao čak četvrti gol ove sezone! 

Tek posle toga je Junajted počeo da se ponaša kao domaćin i tim koji ima ambiciju da se makar bori za šampionsku titulu. Ali Gvardiola je zatvorio prilaze golu sa Mangalom, dok je Murinjo poslednji pokušaj imao uvođenjem Ibrahimovića

Košmarnu noć Romelu Lukaku je zaokružio promašajem utakmice u finišu meča. Ederson mu je odbranio glavom sa pet metara, a potom skinuo i zicer Mati

Premijer liga, 16. kolo:

Vest Hem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Arnautović 6/

Barnli - Votford 1:0 (1:0)
/Arfild 45/

Kristal Palas - Bornmut 2:2 (2:2)
/Milivojević 41pen, Dan 44 - Defo 10, 45+3/

Hadersfild - Brajton 2:0 (2:0)
/Munije 12, 43/

Svonsi - VBA 1:0 (0:0)
/Boni 81/

Totenhem - Stouk 5:1 (1:0)
/Šoukros 21ag, Son 53, Kejn 54, 65, Eriksen 74 - Šoukros 80/

Njukasl - Lester 2:3 (1:1)
/Hoselu 4, Gejl 73 - Marez 20, Grej 60, Perez 86ag/

Nedelja
Sautempton - Arsenal 1:1 (1:0)
/Ostin 3 - Žiru 88/

Liverpul - Everton 1:1 (1:0)
/Salah 42 - Runi 77pen/

Mančester Junajted - Mančester Siti 1:2 (1:1)
/Rašfrod 45+2 - D. Silva 43, Otamendi 54/


tagovi

David SilvaEngleskaMančester SitiMarkus RašfordNikolas OtamendiPep GvardiolaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara