""
""

Vladimir Vajs, trener Kairata: Grof je prijatelj, Zvezda ima veliku tradiciju i istoriju

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.06.15. | 23:32

Slovački stručnjak koji je već gostovao u Beogradu protiv Partizana, kaže da su crveno-beli težak rival

Pre deset godina ga je put naveo u Beograda kada je sa Artmedijom napravio iznenađenje i eliminisao Partizan u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Vladimiru Vajsu je to bio najveći uspeh u klupskoj trenerskoj karijeri. Kasnije je slovački stručnjak uspeo da odvede i svoju reprezentaciju na Mundijal u Južnoj Africi.

Izabrane vesti

Danas radi u kazahstanskom Kairatu i posle deset godina će opet gostovati u Beogradu. Ovoga puta protiv Crvene zvezde u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Uoči okršaja sa crveno-belima, prepun je poštovanja za srpski klub.
„Naravno da smo dobili teškog protivnika. Zvezda je velikan sa slavnom istorijom i talentovanim fudbalerima. Pokušaćemo da prođemo dalje, ali Zvezda je klub sa velikom evropskom tradicijom što mi nemamo. U Zvezdi je moj prijatelj Miodrag Božović kojeg znam iz vremena kada smo radili u Rusiji“, rekao je Vajs posle žreba.

Da li je prednost ili mana to što će Kairat gostovati u prvoj utakmici?
„Takav je žreb. Nikada ne razmišljam o tome gde će biti odigrana prva utakmica. Moramo dobro da odigramo u prvom meču kako bi nam u drugom šanse bile veće“. 

(FOTO: Action images)


tagovi

žreb za ligu šampionaVladimir VajsSrbijaLiga EvropeKazahstanKairatEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara