"Mažić u razgovoru sa Bempahom i Mesarovićem"
"Mažić u razgovoru sa Bempahom i Mesarovićem"

Vojvodina protiv Milorada Mažića: Izuzeće ili igramo sa pionirima! Snimak sa derbija ide u UEFA

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.17. | 11:16

„Zaštitite nas od samovolje i dodvoravanja beogradskim klubovima“, poručuju iz Novog Sada

Mažić u razgovoru sa Bempahom i MesarovićemUstala je Vojvodina protiv Milorada Mažića. U prošlosti su velike zamerke na račun najboljeg srpskog sudije imali navijači Partizana, doduše ne i uprava (bar ne javno), u jednom trenutku prošle sezone rukovodioci Crvene zvezde obrušili su se na arbitra iz Vrbasa, a sad je još jedna klub iz vrha našeg fudbala nezadovoljan načinom na koji vodi mečeve.

Lale su kivne na Mažića zbog, kako navode „neujednačenog kriterijuma“ u derbiju petog kola sa Partizanom, rešenim pogotkom Bojana Ostojića u 89. minutu. Sa stadiona „Karađorđe“ čak poručuju da će tražiti izuzeće Milorada Mažića, a ukoliko Zajednica Superlige ne udovolji tom zahtevu, da će na naredno meču na kome ovaj bude delegiran, izvesti na teren - pionire!?

Izabrane vesti

Saopštenje Vojvodine prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.
„Vojvodina će uložiti zvaničnu žalbu na suđenje Milorada Mažića na meču protiv Partizana i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica Vojvodine u Superligi i Kupu Srbije, te na taj način definitivno staviti tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima.

Povodom tendencioznog i pristrasnog suđenja arbitra Milorada Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitila od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima.

Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je nekoliko puta omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola.

Vojvodina podseća sportsku javnost da ovo nije prvi put da Milorad Mažić sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana, jer je, u utakmici plej-ofa prošle sezone, propustio da dosudi očigledan penal nad našim tadašnjim igračem Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević. I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U cilju da zaštiti svoje interese, Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće sudije Milorada Mažića sa svih svojih narednih utakmica u Superligi i Kupu Srbije, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA.

Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu Vojvodine za sudiju ponovo delegira Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla.

Poput svih iskrenih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, i mi u Vojvodini smo ponosno dočekali da ponovo jedan naš sudija postane deo svetske sudijske elite, kao što je to uspelo Miloradu Mažiću, pogotovo uzimajući u obzir da je Mažić svojevremeno bio član našeg kluba, kao igrač u mlađim kategorijama Vojvodine.

Upravo iz razloga što njegovi sudijski kvaliteti nisu sporni, ne možemo se oteti utisku da greške koje je načinio na štetu našeg kluba u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala.

Te i bilo kakve slične pokušaje, Vojvodina neće dozvoliti i boriće se svim legitimnim sredstvima da zaštiti svoje ime, istoriju i ugled, koji su, već više od 100 godina, veći i značajniji od bilo kog pojedinca, pa tako i od Milorada Mažića“, piše u saopštenju novosadskog superligaša.

(FOTO: Star sprot)


tagovi

Milorad MažićsaopštenjeSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara