"Gol Branta za 1:0"
"Gol Branta za 1:0"

Volfzburg ispada iz trke za Ligu šampiona: Baj arena videla sjaj malog Julijana Branta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 22:21

Leverkuzen u derbiju 28. kola stigao do tri boda koja mogu da ga vrate u elitni kup - 3:0

Gol Branta za 1:0U sredu na Volksvagen arenu stiže Real Madrid u četvrtfinalu Lige šampiona. Kako sad stvari stoje, navijači Volfzburga trebalo bi dobro da upamte tu utakmicu, jer njihovi miljenici u poslednje vreme ne ostavljaju utisak da će od jeseni ponovo u elitno evropsko takmičenje. Tom cilju daleko je bliži Bajer, koji je u derbi meču 28. kola Bundeslige na svom terenu savladao Vukove i skočio, bar do sutrašnjeg gostovanja Šalkea Ingolštatu, na četvrto mesto tabele, koje vodi u kvalifikacije - 2:0.

Pred tačno 29.239 gledalaca na Baj areni domaćina je do trijumfa poveo Julijan Brant. Da ironija bude veća, dete Volfzburga, koje je pre tri leta, tada kao omladinac, stigao među Farmaceute, večeras je nosilo četu trenera Rodžera Šmita do izuzetno vredna tri boda. Brant je u 27. minutu odigrao dupli pas sa jednako razigranim Hakanom Čahlanogluom, savladao Dijega Benalja i već tad pokazao u kom pravcu će se razvijati ovaj meč.

Izabrane vesti

Time je potvrdio da je u dobroj formi, uz vremešnog Štefana Kislinga mučio je odbranu Volfzburga, koju je definitivno slomio Čičarito Ernandez. Možda je prethodno napravio faul nad Danteom, ali sudija Feliks Brih je samo pokazao da se nastavi, domaći fudbaleri su stigli pred kazneni prostor, Karim Belarabi odložio za Maksikanca, a ovaj sjanoj „kiflom“ nahranio pobeda gladne navijače Leverkuzena i ulepšao povratak na terent Larsa Bendera, posle 181 dana.

Posle pečata koji je „lupio“ Ukrajinac Vladen Jurčenko, Leverkuzen noći na četvrtom mestu i zbog g, dok je Volfzburg i posle ovog poraza osmi, sa ne baš izglednim šansama da se domogne i Lige Evrope. A i kako će u to društvo kad je pretrpeo šesti poraz na poslednjih devet gostovanja...

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Petak:

Leverkuzen - Volfzburg 3:0 (1:0)
/Brant 27, Čičarito Ernandez 73, Jurčenko 87/

Subota:
15.30 Bajern - Ajntraht Frankfurt
15.30 Hanover - Hamburger
15.30 Majnc - Augzburg
15.30 Ingolštat - Šalke
15.30 Darmštat - Štutgart
18.30 Borusija Dortmund - Verder

Nedelja:

15.30 Borusija Menhengladbah - Herta
17.30 Hofenhajm - Keln

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgNemackaJulijan BrantEvropaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara