"Volkov slavi u Novom Sadu"
"Volkov slavi u Novom Sadu"

Volkov će Vojvodinu pamtiti dok je živ: Titula i za Marka Nikolića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.05.15. | 15:01

„Vidi se ruka Milinkovića i njegovih pomoćnika, međutim, ne bi trebalo zaboraviti prethodnog trenera i njegove saradnike koji su nam na kraju jeseni omogućili da imamo šest bodova prednosti“, kaže junak Partizanove pobede u derbiju 26. kola

Volkov slavi u Novom SaduJesenas Petar Škuletić i Danko Lazović, ovog proleća Ivan Šaponjić, ali kad god je bilo gusto Vladimir Volkov je gurao Parni valjak ka tituli. Kako sad stvari stoje, izgleda da će upravo golovi levog beka biti presudni u nameri crno-belih da se šampionski pehar vrati u Humsku 1!

Ukupno četiri precizna hica ispalio je reprezenativac Crne Gore ove sezone, međutim, njihov tajming ima obrise ključnih. Najpre je na premijeri protiv Voždovca 10. avgusta pogodio atraktivno u 92. minutu za potpuni preokret (2:1), zatim je u završnom meču jesenje sezone tri minuta pre kraja prvog poluvremena poništio nagoveštaj Borca da može do senzacije u Humskoj 1 (strelac za 1:1 u pobedi 5:1), da bi u nedelju odigrao možda i najprepoznatljiviju partiju otkako je pre četiri godine stigao iz Šerifa i matom glavom i smirenom reakcijom u petercu pokrenuo do tog trenutka usnule goste ka trijumfu u derbiju sa Vojvodinom (4:0).

Izabrane vesti

Prvi golTrijumfu koji ih četiri kola pre kraja trke ostavlja na pol-poziciji i omogućava da u ciljnu ravninu uđu komotno, jer imaju pet bodova više od Crvene zvezde.
Ova utakmica je bila prekretnica sezone. Rekao sam saigračaima pred početak meča da držimo pehar u jednoj ruci ako slavimo u Novom Sadu. Ostala su četiri susreta do kraja i mislim da ćemo šlag na tortu slaviti već u narednom kolu, protiv Spartaka i osvojiti titulu“, poručio je Volkov, iako je takav scenario matematički nemoguć, čak i pod uslovom da crveno-beli izgubne na gostovanju Čukaričkom.

Mada, kako igra Partizan u poslednje vreme čini se da je samo pitanje trenutka kad će osigurati naslov prvaka, pa je i razumljiva euforija u rečima reprezentativca Crne Gore, koji je prvi put bio dvostruki strelac za crno-bele na jednom takmičarskom meču.
Tako nešto desilo mi se prvi put posle sedam godina. Interesantno, prethodni slučaj zabeležen je upravo pod komandom Zorana Milinkovića, samo u dresu BSK-a iz Borče, kad sam igrao ofanzivnije. Dao sam i za Šerif dva gola na jednoj utakmici, bio strelac i ranije za Partizan, međutim, jučerašnji dan je bio veličanstven i neću  ga zaboraviti dok sam živ“.

Drugi pogodakNavijači Partizana složni su u oceni da tim igra brže i lepršavije otkako je na klupu seo Zoran Milinković, međutim, igrači ne zaboravljaju zasluge ni bivšeg šefa struke u pohodu ka prvoj duploj kruni posle četiri godine.
Došao je trener koji poseduje kvalitet i čiji rad dobro poznajem, vidi se Milinkovićeva i ruka njegovih pomoćnika, međutim, ne bi trebalo zaboraviti Marka Nikolića i njegove saradnike koji su nam na kraju jeseni omogućili da imamo šest bodova prednosti i sa kojima smo igrali Ligu Evrope. Njihov uticaj u ovoj tituli nikako ne bi trebalo zanemariti“, dopunio je Volkov uz veliku zahvalnost navijačima na podršci u Novom Sadu.

A na terenu stadiona „Karađorđe“ nije sve bilo tako ubedljivo kao što bi se moglo zaključiti na osnovu rezultata (4:0), jer Vojvodina u derbiju 26. kola pravila ogromne probleme lideru na tabeli, naročito u prvom poluvremenu.
Iako je bilo 4:0, moramo da budemo svesni da su poslednja dva gola pala maltene u nadoknadi vremena u trenucima kad se domaćin izmorio. Njabitnije je da smo pobedili i da opet nismo primili gol, što je dodatno ohrabrenje pred završnicu prvenstva. Smatram da je pet bodova prednosti dovoljno da uzmemo titulu“, samouveren je Nikola Ninković, strelac trećeg gola u nedelju veče.

NinkovićBila je to četvrta vezana utakmica Partizana bez primljenog gola, što je znak da i Živko Živković brani u odličnoj formi. Posebno se to odnosi na prvo poluvreme derbija sa Vojvodinom, kad je zadržao koncentraciju i sprečio domaćina da preko Mijata Gaćinovića i Marka Ivanića povede.
Godinama Partizan gaji napadački stil igre, defanzivci i golmani moraju da budu spremni na jednu, najviše dve situacije na utakmici i da dobro reaguju u njima. Zato sam zadovoljan, jer smo opet delovali kao tim i svi smo se borili jedan za drugog. Što se tiče šansi za titulu, matematikom se ne bavimo, bez obzira na razliku idemo na pobedu u svakoj utakmici do kraja šampionata“, poručio je Živko Živković.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Zoran MilinkovićVladimir VolkovSuperligaSrbijaFK PartizanMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara