""
""

Volkov o navodnim nameštaljkama: Pre bih batalio fudbal nego pustio nekoga da me pobedi

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.14. | 22:09

“Teorije zavere smo demantovali u derbiju kada smo ih pojeli i pokazali ko je najbolji u Srbiji”, kaže levi bek Partizana za Novosti

Odlika slabosti srpskog klupskog fudbala u prethodnom periodu su bile i mnogobrojne sumnje u regularnost našeg šampionata. Često su se iz raznih izvora mogle načuti priče o nameštaljkama i kojekakvim režijama, a po običaju su najviše sumnje izazivali mečevi Partizana i Crvene zvezde. Međutim, iz tabora oba rivala su ove spekulacije uvek oštro demantovane, a i sada se pred nastavak šampionske trke mogu načuti spekulacije o “bočnim vetrovima” i raznim uticajima sa strane.

Izabrane vesti

Iskusni prvotimac Partizana Vladimir Volkov u razgovoru za Novosti otkriva kako igrači reaguju na te priče i kako se oni osećaju u takvim situacijama.
“Mi smo takav narod, sve nam je zavera i u svemu tražimo nešto sporno. Mnogo smo se napatili, pa živimo u nekim zabludama. Naravno da su i do nas igrača prošle godine dolazile priče o tome kako namerno gubimo bodove, kada smo sa plus 11 spali na samo dva boda prednosti. Prilazili su nam na ulici, govorili da je namešteno, da je takvu prednost nemoguće izgubiti u Srbiji, a mi, koji smo dole, na terenu, znamo da to nema veze sa mozgom i da od toga nema ništa. Jednostavno, ekipu je zahvatio neki period apatije. I kad bi neka od tih zavera zaista postojala, mi igrači na terenu to sigurno ne bismo znali. Lično ja bih prestao da se bavim fudbalom kada bih znao da nekoga moram da pustim iz ovog ili onog razloga. Koja je onda svrha bavljenja fudbalom”, kaže Vladimir Volkov.

Levi bek Partizana podseća na priče koje su kružile uoči poslednjeg večitog derbija u minuloj sezoni kada je bilo spekulacija da Partizan navodno “ne sme da osvoji titulu”
“Tada smo stavili tačku na sve te priče, tako što smo ih “pojeli” u derbiju i dokazali da smo i dalje najbolji u Srbiji.”

Neizvesna trka se očekuje i ovog proleća, a prednost od jednog boda ne daje veliki prostor za manevar crno-belima.
“Čini mi se da je stvorena slika da Crvena zvezda ne mora da osvoji trofej jer je u klubu loša finansijska situacija, a tu su i priče o tome da Partizan ima zaleđinu. Mi, sa druge strane, moramo da pratimo korak prethodnih generacija, jer se nekako svi uvek brzo naviknemo na dobro, a na loše nikako. Sami smo na sebe uzeli taj lepi teret i moramo da učinimo sve kako bismo održali šampionski imidž. Oba kluba su velika, ipak, mislim da je pred nama veća obaveza. Taj bod znači najminimalniju prednost, ali i ona je veoma značajna”, poručio je Volkov sa priprema u Beleku. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaVladimir VolkovSrbijanameštanjeFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara