"Bez golova na Vračaru"
"Bez golova na Vračaru"

Voša posustaje, Spartak se spasao golom u 88. minutu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.11.14. | 14:54

Novosađani na Vračaru udarili u Građevinare i morali da se zadovolje remijem bez golova. Donji Srem ispustio pobedu nad gostima iz Subotice.

Bez golova na VračaruZa manje od mesec dana sa prvog na treće mesto Superlige i vidan pad u igri Vojvodine, koja je u 13. kolu Superlige morala da se zadovolji bodom na gostovanju kod Rada pošto je utakmica na Vračaru završena bez golova.

Imala je Voša terensku inicijativu, ali ovaj put nje izostala kreacija u veznom redu, pa se Rad relativno lako branio. I kako je utakmica odmicala sve više zatezao poslednju liniju, te je drugo poluvreme bilo lišeno uzbuđenja.

Izabrane vesti

Vojvodina će svejedno ostati na trećem mestu, ali bi Čukarički eventualnom pobedom nad Jagodinom u nedeljnoj utakmici mogao da joj se primakne samo na bod.
"Nama je danas nedostajao samo gol. Nije lako uzeti bod Radu u Beogradu. Stoga bih čestitao svojim igračima na zalaganju. Nisam nezadovoljan rezultatom, štaviše mislim da je ovo veliki bod za nas", rekao je Zoran Marić, a podjednako zadovoljan je bio i kolega sa klupe Rada Milan Milanović.
"Posle pobede u Jagodini mislio sam da možemo do trijumfa protiv Vojvodine, ali kako je utakmica tekla moramo da budemo prezadovoljni bodom. Posebno u poslednjih 15 minuta kada nismo uspeli da stvorimo priliku. Naišli smo na vrlo iskusnog i jakog protivnika, ali činjenica je da sam zadovoljan ostvarenim rezultatom".

U Pećincima, Donji Srem je propustio idealnu šansu da posle skalpa skinutog Vojvodini u prošlom kolu porazi još jednog pokrajinskog rivala. Spartak je ipak odoleo na Katpoint areni zahvaljujući pogotku u 88. minutu za konačnih 1:1. Subotica slavi Dejana Georgijevića, koji je na asistenciju Nemanje Milića razornim šutem sa penaltika spasio Spartak poraza.

Prvi gol na utakmici pao je u 47. minutu kada je Darko Spalević bio precizan sa penala sviranog zbog prekršaja Duška Dukića nad Đurom Zecom.
"Čestitam Spartaku, naši gosti su stigli do zacrtanog cilja. Mi smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali danas realizacija nije bila na nivou. To ekipa kakva je Donji Srem ne sme sebi da priušti. Nismo smeli da promašimo tolike šanse. Poremetile su nas i povrede Krunića i Moroa", sumirao je utiske šef struke domaćeg tima Zlatomir Zagorčić.

Kolega iz Subotice Nenad Kurćubić bio je zadovoljniji.
"Dvonedeljna pauza nam nije mnogo prijala pošto smo imali mnogo povređenih i prehlađenih saigrača. Danas su nam nedostajal atri standardna igrača. Nije bilo Torbice, a svi znamo šta nam on znači. Može Spartak i bez njega, ali nam fali arome. Mada mali Srđan Plavšić igra sve bolje i dokazuje se iz utakmice u utakmicu. Ali, imali smo problema sa pasom, a nedopustivo je i to što smo drugo poluvreme otvorili greškom za penal". 

SUPERLIGA, 13. kolo:

Radnički – Crvena zvezda 0:0

Donji Srem – Spartak 1:1 (0:0)
/Spalević 47pen – Georgijević 88/

Rad – Vojvodina 0:0

17.00: Borac Čačak – Radnički Niš

Nedelja:
13.00: Čukarički – Jagodina
13.00: OFK Beograd – Mladost Lučani
17.00: Partizan – Napredak

Odloženo:
Voždovac – Novi Pazar

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Darko SpalevićDejan Georgijevićdonji sremRadSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara