"Startnih 11 Vojvodine"
"Startnih 11 Vojvodine"

Vošin drugi evropski korak: Pobediti Velšane, a šta drugo?

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.07.16. | 10:45

„Ne smemo da upadnemo u zamku i stvorimo lažnu sliku o njihovoj snazi. Treba da spustimo loptu na zemlju, da se stalno krećemo i uspostavimo sigurnu dominaciju posedom lopte", otkriva recept napadač Novosađana Nikola Trujić

Startnih 11 Vojvodine

Prva prepreka Bokelj je ostala u prošloj sedmici, a večeras je vreme za drugi korak Vojvodine na evropskom putu. Umesto norveškog Stabeka, koji su Novom Sadu očekivali za rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dobili su egzotičnog protivnika, velški tim ne toliko zvučnog imena - Konahs Kvej.

Izabrane vesti

Utakmica na Karđorđu (20 časova, RTV) sa fudbalerima iz zemlje koja je nedavno zapalila svet sjajnim nastupom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, biće dobar test za Nenada Lalatovića da vidi kako se njegov mladi tim nosi sa rivalima od kojih bi, barem na papiru, trebal oda bude jači. Protiv Bokelja je to bilo sasvim dobro, posebno u revanšu, a videćemo večeras koliko su Lale unapredile igru u proteklih sedam dana.

MOZZART KVOTE: 1 (1,20), X (6,25), 2 (11,00)

Nikola Trujić se raspucao i u dobroj formi dočekuje ovaj duel, ali upozorava na oprez.
„Ne smemo da upadnemo u zamku i stvorimo lažnu sliku o snazi Velšana. Opasni su u gostima, jedan gol protiv Stabeka im je doneo plasman u ovu fazu, tako da moramo da pripazimo. Videli smo snimak njihove prvenstvene utakmice u kojoj su se predstavili kao agresivna ekipa. Zaradili su sedam žutih i jedan crveni karton i svima nam je jasno da će sa takvim pristupom ući u u večerašnju utakmicu. Oni su klasična ostrvska ekipa, igraju na duge lopte, imaju visokog centarfora od kojeg očekuju da kazni opuštanje“, ističe Trujić.

Nikola Trujić

Napadač  Novosađana zna recept za ovakve utakmice.
„Ne treba da se upuštamo u jurnjavu na terenu nego da spustimo loptu na zemlju, da se stalno krećemo i uspostavimo sigurnu dominaciju posedom lopte. Očekujem da ćemo se u  takvim okolnostima bolje snaći od Velšana i lakše ih pobediti“, poručio je Nikola Trujić.

PATRIOTSKI TIKETI: Partizan, Voša, Čuka, odbojkaši... Prilika za lepu zaradu

Konahs Kvej je klub sa severa Velsa, koji je osnovan pre ravno 70 godina. Nisu u istoriji osvojili nijedan značajan trofej, za razliku od Vojvodine, koja ih ima nekoliko, ali su srećni zbog činjenice da su u debitantskom nastupu na evropskoj sceni, u prošlom kolu, izbacili jedan od najpoznatijih norveških timova. Okosnicu ekipe Konahsa čine sedmorica igrača koji su nastupali u engleskim nižim ligama, tako da znaju da igraju fudbal, a menadžer ovog tima je Škot Endi Morison, svojevremeno štoper Mančester Sitija.

Dokle mogu Čuka i Voša u Evropi? Ako pogodite, smeši vam je lep dobitak!

Ako je prošlog četvrtka polufinale Evropskog prvenstva bilo razlog što Vojvodina ima nešto manju podršku svojih simpatizera protiv Bokelja, večeras bi fudbalski Novi Sad trebalo da se iskupi i podrži pulene Nenada Lalatovića na evropskom putu. U tu svrhu ide i podatak da su ulaz na istok i sever stadiona Karađorđe besplatni (samo treba pokupiti kartu na blagajni ovog stadiona), dok karta za zapadnu tribinu košta 500 dinara.


VOJVODINA - KONAHS KVEJ (20.00, RTV)

Stadion: Karađorđe
Kapacitet: 14.458
Sudija: Aleksej Nikolaev (Rusija)

VOJVODINA (4-2-3-1): Kordić - Lakićević, Miletić, Puškarić, Antić - Paločević, Maksimović - Malbašić, Meleg, Babić - Trujić.

KONAHS (4-5-1): Danbi - Bejns, Horan, Karnej, Šort - Moris,Kilburn, Harison, Oven, Vulfi - Vajld.


(FOTO: Star Sport, GRAFIKA: Ivana Marković)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaNikola TrujićNenad LalatovićLiga EvropeKonahs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara