"Velika radost Adina Vrapca i svih u crno-belom"
"Velika radost Adina Vrapca i svih u crno-belom"

Kakva trica Adina Vrapca, trica ljudi! Alo, Edine, smiri se (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.16. | 08:16

"Možda su neke sudijske odluke bile u korist protivnika, ali izdržalo se sve na kraju", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine

Velika radost Adina Vrapca i svih u crno-belom

Istinski jedan od najznačajnijih trenutaka u novijoj istoriji Partizana i dalje je ona čuvena trojka Dušana Kecmana u sada već kultnom finalu Jadranske lige i duelu sa Cibonom usred Zagreba. 

Izabrane vesti

A u trećoj utakmici finala Superlige navijači Parnog valjka dočekali su da se baš protiv Crvene zvezde ponovi jedna takva majstorija, kada je u Adina Vrapca ušao Kecmanov duh. Bila je to trojka koja je automatski podigla adrenalin u nebesa, a um bacila u stanje kompletnog ludila. Doduše, važnost Vrapčevog hica iz poslednje sekunde treće četvrtine ne može da se meri sa onom Kecmanovom, ali bar je uspela da zaleči ranu koju je Marko Gudurić napravio pre samo tri dana. Ujedno, bio je to i pogodak koji je najavio Zvezdin pad i Partizanov opstanak u seriji.
"Ona trojka dala nam je dodatnu energiju da se još više borimo do samog kraja i da kroz poslednju četvrtinu dođemo do pobede", poručio je Vrabac odmah posle meča.
"Samo sam želeo da je bacim pre isteka vremena, da uputim šut. Video sam da ide i drago mi je što je ušla", dodao je nasmejani reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Trenutak kada je Vrabac uputio šut

Naravno, posle takve konstatacije usledilo je logično pitanje - da li Adin Vrabac vežba ovakve šuteve na treninzima?
"Ma ne, a-ha-ha. Ne vežbam, stvarno".

Mada je Dušan Kecman sa klupe posmatrao susret, Vrabac kaže da mu sadašnji pomoćnik Aleksandra Džikića ništa nije rekao na pauzi između dva kvartala.
"Nije, ali tek ćemo da komentarišemo ono što se desilo. Bilo je ipak dosta pritiska, neke druge stvari ipak su bile mnogo bitnije od toga", spustio je malo loptu mladi šuter.

Mada je novinarska doskočica bila da je ta trojka taman napravila razliku za Partizanovu pobedu, Vrabac se ipak osvrnuo i na neke druge stvari.
"Da, ali nama je najvažnije da smo mi otpočetka verovali u pobedu i da se nismo predavali nijednog trenutka. Eto, ostvarili smo tu važnu pobedu na kraju. Sada seriju vraćamo pred naše navijače...", zastao je Vrabac na trenutak pošto je Aleksandar Cvetković iz pozadine doviknuo:
"Kakva trica Adina Vrapca, trica ljudi", na šta se jedan od Partizanovih heroja s velikim osmehom osvrnuo:
"Alo, Edine (Avdić, komentator TV Arena sport prim. aut), smiri se".

Nastavio je brzo 22-godišnji krilni košarkaš tamo gde je stao.
"Očekujem majstoricu i verujem da možemo. A onda ćemo videti".

A ako bude bilo potrebno za majstoricu, da li će Adin uzeti još jedan šut sa velike udaljenosti?
"Ako baš bude moralo, hoću, što da ne".

Vratio se Vrabac na samu utakmicu iza nas i jedan neverovatan detalj - rezultat 13:5 za Crvenu zvezdu u prvoj četvrtini.
"Da, mnogo je loše počelo. Ali, verujte mi, verovao sam da možemo da se vratimo. Bilo je samo potrebno da držimo egal do kraja prvog poluvremena. Uspeli smo i čini mi se da je njih malo uhvatila panika pred njihovim navijačima. Mi smo uspeli da izdržimo do kraja, nismo pali".

Bila je to još jedna utakmica visokog napona do poslednjeg zvuka sirene, ali i još jedna tesna završnica na samom kraju.
"Opet je bilo tesno, da. Možda su neke sudijske odluke bile u korist protivnika, ali izdržalo se sve na kraju", zaključio je Vrabac.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligafinale SuperligeFK Crvena zvezdaČedomir VitkovacAdin Vrabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara