""
""

Vratili se slavni Novakovi dani: Bez izgubljenog seta u četvrtfinale Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.17. | 15:22

Novak ubedljivo slavio protiv Manarina (3:0) i zakazao duel protiv Berdiha

Vratiše se slavni Novakovi dani! Sluti na dobro, pošto je nekada najbolji teniser sveta stigao do četvrtfinala Vimbldona bez izgubljenog seta. Kao što je u trenucima ekstaze rekao Boris Bekar: „Novak Đoković ponovo ima šampionsku energiju, ponovo njegova igra ima miris i ukus, ponovo se kreća i igra kao gladni teniski vuk“.

A kada je Novak Đoković na takvom nivou igrač Manarinove klase nema šta da traži na terenima Ol Ingland kluba - 3:0 (6:2, 7:6, 6:4).

Izabrane vesti

Sve je išlo na Novakovu vodenicu od početka meča. Đoković je našao pravi ritam i lomio rivala iz Francuske različitim arsenalom oružja. Išao mu je servis, riterni su išli pravo u džigericu Manarinu... Dovoljno da Đoković iskoristi prvu brejk loptu i povede sa 2:0 u setovima. Lagano je Đoković rešavao i kritične trenutke. A kritičnih trenutka gotovo da nije bilo u prvom setu. Manarino je ostao bez šanse da uzvrti brejkom - 6:2.

Srbin je stavio indigo i preslikao igru iz prvog u dobrom delu drugog seta. Periodi igre bili su skoro identični, otvoreni Đokovićevim brejkom. Međutim, ovoga puta se Manarino probudio, počeo da igra na sve ili ništa. Visokorizična igra isplatila se Francuzu pošto je odgovorio brejkom. Nije uspeo Đoković do taj-brejka da skrši otpor rivala. Mada je bilo manjkavosti u njegovoj igri utisak je bio perfektan. Kad je trebalo da nagazi, Novak je nagazio. I nije grešio.

Više od Manarina mučila ga je glavobolja i povremeni bolovi u ramenu zbog kojih je morao da traži medicinski tajm-aut.

Govor tela Novaka Đokovića ipak je slao jasnu poruku. Želeo je što pre da overi trijumf i zakaže susret sa Berdihom u četvrtfinalu Vimbldona. Opet je i u trećem setu poveo brzo sa 3:1. Bio je to siguran znak da je Đoković na pobedničkom koloseku.


tagovi

Adrijan ManarinoEvropaFrancuskaNovak ĐokovićSrbijaTomaš BerdihVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara