""
""

Vratio se Imperator! Posle 710 dana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.14. | 17:16

Više od dve godine je prošlo od kada je Adrijano odigrao poslednji meč. Kontroverzni napadač je dobio možda i poslednju šansu da oživi karijeru. Igraće za 30.000 evra mesečno

Jedna od najverovatnijih priča u istoriji fudbala, dobila je novo pogldavlje. Posle 710 dana odsustva iz fudbala, čuveni Adrijano se vraća na teren. Popularni Imperator je danas potpisao ugovor do kraja sezone sa brazilskim prvoligašem Atletiko Parananseom, inače jednim od najprijatnijih iznenađenja u brazilskom fudbalu prošle sezone. Adrijano je poslednji meč odigrao sada već dalekog 13. oktobra 2011. godine u dresu Korintijansa.

Izabrane vesti

Uspon nekada najtalentovanijeg napadača planete je bio meteorski. Nažalost, takav je bio i pad. U Evropu je došao kao 19-godišnjak i potpisao za Inter, ali nije se odmah nametnuo i prosleđen je na pozajmicu u Fjorentinu. Potom je Inter prodao Parmi polovinu prava na Adrijanov ugovor u sklopu transfera Fabija Kanavara u suprotnom pravcu. U Parmi je eksplodirao i u tandemu sa Adrijanom Mutuom terorisao protivničke odbrane. Inter ga je 2004. potpuno otkupio za 23.600.000 evra i u prvoj sezoni je zablistao sa 15 golova u 16 mečeva. Bio je nezaustavljiv. Njegova snaga, brzina i razoran udarac su predstavljali nezaustavljivu silu.

Ali posle dve godine su počeli problemi van terena. Nedisciplina na treninzima, stalne žurke, nabačeni kilogrami, provodi do zore su koštali Imperatora selidbe iz Intera... Otišao je na pozajmicu u Sao Paulo, ali tek tamo je potpuno zapostavio fudbal. Druženje sa kriminalcima i mnogoborjnim lepoticama, problemi sa alkoholizmom su doveli do novih povreda i Sao Paulo ga je vratio u Inter. Posle samo šest meseci je zauvek napustio Inter i potpisao za Flamengo. Tamo se fudbalski vratio u život i zabeležio 19 golova u 31 utakmici.

Dovoljno da mu Roma ukaže novu šansu. Ali opet je razočarao i posle samo sedam meseci raskinuo trogodišnji ugovor vredan pet miliona evra po sezoni. Sledi novi povratak u Brazil, ovoga puta u Korintijans. Doživeo je tešku povredu tetive, a Korintijans ga je posle godina dana otpustio zbog neprofesionalnog ponašanja. Od tada je nestao sa fudbalske mape. Mediji su plasirali slike pijanog Adrijana sa mnogobrojnih žurki, fudbal ga nije zanimao... Sve do prošlog leta kada je počeo da trenira, smršao desetak kilograma, bio pred potpisom ugovora sa Internasionalom, ali ipak nije dobio novu priliku.

Sada je Atletiko Paranense odlučio da pruži ruku spasa jednom od najkontroverznijih fudbalera na svetu. Prethodnih mesec dana je trenirao sa njima, smršao je oko 15 kilograma, zalečio kolena i tetive i ubedio čelnike Atletika da zaslužuje još jednu priliku.

Potpisao je ugovor do kraja sezone, po kojem će zarađivati 30.000 evra mesečno, a klub će ga za početak najviše koristiti u Kopa Lidertadores gde bi njegovo iskustvo moglo da dođe do izražaja. Za šest dana će napuniti 32 godine. 

Mnogo je onih koji bi voleli da vide Imperatora u nekadašnjoj formi, a verovatno i on sam sanja o novom usponu, možda i mestu u reprezentaciji Brazila za naredni Mundijal. Snove niko ne može da mu zabrani...

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija Ameđunarodni fudbalJužna AmerikaItalijaInterEvropaBrazilAtletiko ParanenseAdrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara