"Gelor Kanga"
"Gelor Kanga"

Vratio se: Zvezda dočekala Kangu! Plavšić u kombinaciji

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.16. | 10:13

„Naša šansa u kontrama“, uverava štoper Voždovca Miloš Mihajlov pred istorijski susret Zmajeva i crveno-belih na krovu tržnog centra

Gelor KangaPrvo je bio povređen, onda i uvređen, jer mu je kasnila plata, međutim, izgleda da više nema nesporazuma između Gelora Kange i Crvene zvezde. Gabonski vezista koji je mesec i po dana vio van takmičarskog pogona vratio se u Beograd i prema informacijama Sportskog žurnala juče trenirao sa crveno-belima.

Teško je pretpostaviti da će mu samo jedan trening biti dovoljan da se nađe među starterima na današnjem gostovanju Voždovcu (13 časova, TV Arenasprot 1), jer je od susreta sa Čukaričkim 16. decembra nije bio na oku stručnom štabu. Pre će biti da mu je potreban još neki dan rada sa ekipom, kako bi „uhvatio“ ritam i u završnici jesenjeg dela šampionata pomogao lideru da sačuva ili uveća bodovnu prednost na utakmicama sa niškim Radničkim i Radnikom.

Izabrane vesti

Voždovac - Zvezda prvi put na krovu: Navijačima po 350 ulaznica

Danas je, pak, u fokusu Voždovac. A na krov tržnog centra, gde Crvena zvezda igra istorijsku utakmicu, jer iz bezbednosnih razloga nikad ranije nije gostovala na modernom objektu, očekuje se da na poziciji ofanzivnog veznog dejstvuje omladinac Uroš Račić, koji u poslednje vreme sve češće dobija šansu i prema opštim ocenama igrao zadovoljavajuće u minuloj rundi protiv Mladosti iz Lučana.

--->>> MOZZART kvote 2702: Voždovac - Crvena zvezda 1 (8,50), X (4,50), 2 (1,35)

Uz njega u veznom redu šampiona trebalo bi da budu još Mičel Doland i Marko Poletanović isored odbrane, odnosno Slavoljub Srnić i Mihailo Ristić, dok je mesto u napadu rezervisano za Predraga Sikmića.
Dolazimo po tri boda. Prvi put igramo na njihovom stadionu, na veštačkoj podlozi, ali to ne sme da bude faktor sa značajnim uticajem. Poznajemo ih, neugodan su rival, ali i mi smo koncentrisani. Sve je u našim rukama“, precizirao je Dušan Anđelković, koji će ponovo na poziciju levog beka.

Žurnal piše i da je Srđan Plavšić jue normalno trenirao, što znači da nema većih posledica oštrog starta Radenka Milosavlejvića iz lučanske Mladosti. Brzonogi krilni vezista Crvene zvezde nalazi se u kombinaciji za današnji meč, ali je realnije da šansu čeka na klupi.

Miloš Mihajlov i Džon RuizU Voždovcu duel sa Crvenom zvezdom vide kao priliku za nastavak serije dobrih rezultata započete promenom trenera. Otkako je Ilija Stolica seo na klupu Zmajevi igraju daleko dopadljivije i smelije, osvojili su sedam poena u tri meča, ali i sami priznaju da im je ovo najteži ispit do odlaska na zimsku pauzu.
Malo ko je do pre mesec dana mogao da pretpostavi da ćemo Zvezdu dočekati u dobrom raspoloženju, ali to se događa. Prekinuli smo seriju od pet poraza i na poslednja tri meča upisali sedam bodova, što samo potvrđuje da su nam prijale promene koje je doneo novi šef Ilija Stolica. Zvezdi rivali problem uglavnom prave iz kontri, što su Lučanci pokazali nedavnim osvajanjem boda. Tu bi mogla da leži i naša šansa, mada je svaki meč priča za sebe. U tom smeru, očekujem i dosta drugačiju bitku od one sa Marakane, gde je posle crvenog kartona koji smo dobili usledila katastrofa i ubedljiv poraz“, podseća Miloš Mihajlov, štoper Zmajeva na poraz iz prvog kruga prvenstva (0:3).

Očekivani sastavi:

Voždovac: Popović - Putinčanin, Mihajlov, Petrović, Boljević - Zec, Pavlović, Lukić - Georijević, Stojanović, Srećković.

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković - Donald, Poletanović - Srnić, Račić, Ristić - Sikimić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrđan PlavšićSrbijaMiloš MihajlovGelor KangaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara