Volkov između fudbalera Bešiktaša 2014. godine
Volkov između fudbalera Bešiktaša 2014. godine

Vratite im!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.08.18. | 10:08

„Znate pred kim igrate“, „ništa nije nemoguće“ i „uživajte“ – poruke su bivših prvotimaca Partizana, aktera prethodnih duela sa Bešiktašem

Prošla su tri leta otkako je jedan velikan evropskog fudbala položio oružje u Humskoj. Tad su stradali i Steaua i BATE Borisov, u međuvremenu je padao i podizao se Partizan, a sad ima priliku da zada udarac u bradu i možda pošalje na patos skuplji, a u poslednjoj deceniji definitivno na međunarodnoj sceni priznatiji klub od Rumuna i Belorusa, pa da u almanahe zavede još jedan skalp.

Na Topčidersko brdo došao je Bešiktaš, sa zvezdama svetskog formata, utisak je još jači nego pre četiri godine, međutim... Ranjiv je.

Izabrane vesti

Oseća se to na svakom koraku, u svakom razgovoru sa igračima, trenerima i čelnicima crno-belih, svi redom su uvereni da večeras (20.30, TV Arena sport 1) može da uradi ono što nije kad je velesila sa Bosfora prethodni put dolazila u Beograd.
Vama ne bi trebalo mnogo da govorim. Znate ko ste, šta ste, za koga i pred kim igrate. Stadion će biti krcat, a publika vaš 12. igrač. Nema predaje. Do poslednjeg atoma snage, do poslednjeg sudijskog zvižduka, uz malo sreće, ovo je prilika da im vratimo. Napred Partizan“, poruka je prvotimca kiparskog Ermisa Vladimira Volkova, startera na oba meča grupne faze Lige Evrope 2014.

Saša Marković i Ramon Mota

Tad je sastav Slavena Bilića bio ubedljiv u Humskoj (4:0), da bi u Istanbulu preživeo udarac u prečku Danka Lazovića u nadoknadi i sačuvao dupli trijumf (2:1), ali baš ta druga utakmica možda je model kako može da se igra sa Crnim orlovima. A kako im se daje gol, zna Saša Marković, strelac na Ataturku.
Lako je reći „izađite na teren i lopta će sama u gol“. Neće. Ali... Kao što smo mi igrali grupnu fazu Lige Evrope, a vi čuveno proleće, znate da ništa nije nemoguće. Zato je pravo vreme da im vratimo. Samo hrabro i do pobede“, dodao je Marković, takođe stacioniran na Kipru, kao član Apolona.

Među porukama ohrabrenja izdvaja se i ona iz Ciriha, od nekadašnjeg štopera Parnog valjaka Lazara Ćirkovića, takođe učesnika prethodnih okršaja sa Turcima.
Nadam se da razmišljate kao ja, ovo je prilika da im sve vratimo. Koliko god ovakve utakmice bile teške, ujedno su i najlepše. Mnogo puta ste dosad pokazali karakter, ne sumnja niko da će tako biti opet. Imaćete krcat stadion, odličnu atmosferu, na vama je da to iskoristite i vratite na najbolji mogući način. Srećno! Uživajte! Budite hrabri, ali hladne glave do pobede“, poželeo je Ćirković.

Da se neki dugovi izravnjaju...

Pogledajte i analizu meča Mozzart TV-a sa Radetom Zaladom, koji je branio i za Partizan i za Bešiktaš...

FOTO: Star sport


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeVladimir VolkovSaša MarkovićLazar ĆirkovićBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara