"Luka Adžić"
"Luka Adžić"

Vreme je za novog Adžića u Zvezdi, trojica omladinaca putuju u Razgrad!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.15. | 13:22

Pored Luke Adžića, u Bugarsku idu i Aleksandar Stanković i Luka Ilić

Luka AdžićPredstojeći prijateljski duel sa Ludogorecom u Rzagradu (14. novembar) poslužiće igračima sa manjom minutažom u Crvenoj zvezdi da se pred dodatnu zimsku selekciju nametnu Miodragu Grofu Božoviću i dokažu mu da zaslužuju status prvotimca. Međutim, izlet u Bugarskoj imaće i drugu svrhu.

Naime, biće to šansa da se iskusni crnogorski stručnjak iz neposredne blizine uveri u potencijal najtalentovanijih igrača iz omladniske škole. Tako će sa prvim timom krenuti vezista Luka Adžić (1998.godište), golman Aleksandar Stanković, i godinu dana mlađi vezista i najbolji igrač kadetskog tima Luka Ilić.

Izabrane vesti

Javnosti je najviše poznat Luka Adžić, inače sin bivšeg kapitena i sportskog direktora Crvene zvezde Ivana. Reč je o plemenitom vezisti, izuzetno jakom na lopti, kome je još u pionirskim danima Zvezdin lovac na talentovane glave Tomislav Milićević predviđao blistavu karijeru. Međutim, Adžić junior je imao kratak zastoj u kadetskom uzrastu pošto je zbog naglog rasta imao problema sa kičmom.

Strašna vest sa Marakane: Najtalentovaniji napadač polomio nogu!

Vratio se uspešno i postao glavni adut omladinskog tima. Na nedavnom večitom derbiju bio je ključni igrač, pošto je postigao sjajan gol početkom drugog poluvremena kada je lobovao golmana Partizana. Adžić je prava desetka, ne toliko agreisvan i koristan u defanzivnim zadacima, ali je sofisticiran igrač sposoban da jednim potezom napravi razliku i reši meč.

Aleksandar Stanković pripada plejadi reprezentativnih Zvezdinih golmana o kome reči hvale ima trener čuvara mreže seniorskog tima Srđan Maksimović.

Najmlađi Luka Ilić je predvodnik kadetskog tima. Kao i Adžić igra na poziciji kreatora igre, ali njegov glavni adut je sjajna leva noga. Ove jeseni je redovno postizao golove. I on je poput Adžića imao zdravstvene probleme. Preležao je mononukleozu i sa uspehom se vratio na teren.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Instagram/Adzinho10)


tagovi

SuperligaSrbijaMarko IlićLuka AdžićFK Crvena zvezdaAleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara