""
""

Vučica rastrgla Zebre, Sansoneov projektil poslao Staru damu na „-11“, Basta pokrenuo Lacijev pad, novi Mihin minamalac, ponovo Iguain! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.15. | 22:50

Rimljani lagano savladali Udineze (3:1), Sasuolo bolji od šampiona (1:0), Lacio vodio, ali izgubio u Berganu (2:1), Napoli siguran protiv Palerma (2:0), Antoneli pogodio za Rosonere protiv Letećih magaraca (1:0)

Romi liderska pozicija italijanske Serije A očigledno baš prija, pa su izabranici Rudija Garsije na krilima nedeljne pobede u Firenci, bez problema očitali lekciju Udinezeu na Olimpiku i ostali usamljeni na prvom mestu - 3:1 (2:0).

Izabrane vesti

Vučica je prilično samouvereno otvorila ovaj meč, povela već u četvrtom minutu nakon sjajne asistencije Majkona za Miralema Pjanića, koji je rutinski došao do svog petog prvenstvenog pogotka u ovoj sezoni. Sjajni brazilski desni bek je tada podsetio na neke svoje blistave trenutke u karijeri, baš kao i u devetom minutu, kada je lagano prošao kroz odbranu Zebri iz Udina i praktično već tada rešio pitanje pobednika na ovoj utakmici.

Sve je defitnitivno bilo rešeno u 63. minutu, kada je svoju sjajnu golgetersku seriju nastavio i Žervinjo. Ipak, Roma ne bi bila Roma kada joj ne bi popustila koncetracija u finišu utakmice. To je iskoristio Siril Tero i postavio konačan rezultat utakmice.

Juventusu nikako da krene u Seriji A. Četvorostruki uzastopni šampion Italije poražen je o Sasuola u Ređo Emiliji, zahvaljujući fenomenalnom pogotku Nikole Sansonea, pa sada zaostaje čitavih 11 bodova za vodećom Romom - 1:0.

Trenutak odluke na Ćita del Trokoloreu dogodio se u 20. minutu, kada je Sansone fantastično tukao iz slobodnog udarca i ostavio Đanluiđija Bufona "ukopanog" u mestu.

Dibala, za novu magiju ti hvala! (VIDEO)

Goste je na cedilu u 39. minutu ostavio Đorđo Kjelini, koji je preoštro startovao na Berardija i sasvim zasluženo dobio drugi žuti karton, ali je Juventus napadao svim silama do kraja meča, međutim, nije uspeo da savlada Đanluku Pegola, pa je doživeo i četvrti poraz u ovoj sezoni.

Poteru za Romom nastavio je i fantastični Napoli, koji nije imao većih protiv Palerma na San Paolu (2:0). Svoju fantastičnu seriju golova nastavio je Gonzalo Iguain, koji je u 39. minutu snažnim udarcem matirao Sorentina i otvorio put svojoj ekipi ka pobedi. Konačan rezultat utakmice postavio je Dris Mertens u 80. minutu.

Vrlo važnu pobedu u Veroni ostvarila je Fjorentina, koja je slavila sa 2:0 i ostala u igri za najviši plasman. Korak je izgubio Lacio, koji je vodio u Bergamu protiv Atalante do 69. minuta, ali je onda Dušan Basta nespretno pogodio sopstvenu mrežu i doneo izjednačenje domaćinu. Hladan tuš Lacijali su doživeli u 86. minutu, kada su domaći preko Alehandra Gomeza došli do tri velika boda.

Drugu uzastopnu minimalnu pobedu ostvario je i Milan, koji je na svom San Siru srušio otpor borbenog Kjeva u 52. minutu i preko Luke Antonelija došao do tri boda. Fantastičan meč odigrali su Torino i Đenova (3:3), dok je u derbiju dna tabele Frozinone u prvom minutu nadoknade savladao Karpi (2:1)


SERIJA A - 10. kolo:

Milan - Kjevo 1:0 (0:0)
/Antoneli 52/

Roma - Udineze 3:1 (2:0)
/Pjanić 4, Majkon 9, Žervinjo 63 - Tero 77/

Atalanta - Lacio 2:1 (0:1)
/Basta 69ag, Gomez 86 - Bilja 17/

Frozinone - Karpi 2:1 (0:0)
/Kiofani 51, Samarko 90+1 - Marone 67/

Verona - Fjorentina 0:2 (0:1)
/Markez 25ag, Kalinić 57/

Sasuolo - Juventus 1:0 (1:0)
/Sansone 20/

Napoli - Palermo 2:0 (1:0)
/Iguain 36, Mertens 80/

Torino - Đenova 3:3 (2:1)
/Lopez 28, Zapakosta 34, Tahcidis 89pen - Laksalt 26, 90+4, Palvoleti 68/

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽervinjoSerija ARomaNikola SansoneNapoliMiralem PjanićMilanMajkonLacioJuventusItalijaFjorentinaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara