"Duško Vujošević i Dragan Milosavljević"
"Duško Vujošević i Dragan Milosavljević"

Vujošević o nepostojećoj vezi treninga i povreda: Pustite dušebrižnike koji bi da drže časove anatomije!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.14. | 21:45

"Povrede su, nažalost, sastavni deo sporta", prenose Večernje novosti izjavu trenera crno-belih, koji odbacuje spekulacije da su cesti zdravstveni problem u Partizanu posledice prenapornih priprema

Duško Vujošević i Dragan MilosavljevićNije to samo patent nas Srba. Bilo gde na svetu, kad se govori o sportu, svi znaju najbolje. Neki možda zaista i imaju razloga za takvo razmišljanje, ali većina jednostavno - voli da se pravi pametna. Međutim, kad se u periodu od manje u godinu dana neke stvare tri puta ponove i neosnovane teorije mogu da izgledaju kao logična objašnjenja. Kao u slučaju čestih povreda u Partizanu zbog kojih deo javnosti zdravstveni bilten crno-belih pripisuje – prenapornim treninzima?!

Trener Duško Vujošević kategorički odbacuje takve spekulacije.
"Znam da sada ima mnogo dušebrižnika i zlonamernika koji pokušavaju da izvrše ‘analize’, ali i dobronamernih koji nisu ravnodušni", prenose Večernje novosti izjavu iskusnog stratega i nastavlja u dahu.
"Povrede su nažalost sastavni deo sporta. Uvek sam govorio da dobar trening smanjuje rizik od povreda. Veliki broj utakmica, naporan ritam takmičenja, mnogo ne baš idealno organizovanih putovanja sigurno da multiplikuju rizik od povrede. Ali kod rupture prednjih ukrštenih ligamenata, kao i kod loma ruke dolazi do sticaja nesrećnih okolnosti, odnosno do udara pod određenim uglom. Sigurno da je i prethodni kontakt sa Ohajonom (u prvom poluvremenu) bio inicijalna kapisla", pojašnjava Vujošević povredu kapitena Dragana Milosavljevića.

Izabrane vesti

Dakle, ni ova, a ni ranije povrede Lea Vestermana i Davisa Bertransa, prema rečima Vujoševića, nisu ni u kakvoj vezi sa intenzitetom treninga.
"Navešću vam dva primera. Prvi, setite se, pre izvesnog vremena, Janis Berzinš je dovođen u vezu sa Partizanom... Mesec dana pošto je bilo izvesno da neće doći, mladom Letoncu su stradali ligamenti... Zamislite samo da je kojim slučajem došao kod nas šta bi se pričalo... Drugi je Derik Rouz. Taman kada se oporavio od povrede jednog kolena, stradalo je drugo. Da li stvarno mislite da je, uz svu nauku koju poseduje američka medicina, preterao sa napornim treninzima? U pitanju je nesrećni momenat. Zato, pustite te priče onih koji žele da drže časove anatomije", odgovara Vujošević i dodaje da se u Humskoj razmišlja o zamenama, ali da klub ne sme da žuri i napravi grešku.
"Sva imena koja se pominju su prozivod određenih interesa, da li menadžera, ili nekog ko želi da muti vodu.... Sigurno da tu ima i onih koji prave kalkulacije sa dobrom namerom. Ima svega... Znate, kada je čoveku teško, pokazuje se ko mu je prijatelj. A Partizanu je sada teško i treba mu pomoć", zaključio je Vujošević, a prenose Novosti.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan MilosevljevićFK PartizanJadranska ligaEvroligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara