""
""

Vujošević: Reprezentacija Srbije imala je problem zato što sam razvijao talentovane strance

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.16. | 19:15

"Poznajem tu svačije interese", prokomentarisao je proslavljeni stručnjak činjenicu da mu i dalje preti kazna zbog toga što je, navodno, vodio ekipu Limoža onda kada mu to nije bilo dozvoljeno

Slučaj Duška Vujoševića i dalje drma francusku klupsku košarku. Sindikat profesionalnih trenera Francuske i njevov predsednik Hoze Ruiz i dalje uporno tvrde da prekaljeni trenerski as, sada na klupi Limoža, treba da bude kažnjen iz razloga što je vodio svoj tim u meču 20. kola francuskog šampionata, na gostovanju Asvelu. Međutim, Vujošević je u razgovoru za francuske medije potvrdio da je studiozno proučio pravila Pro lige i da ne bi trebalo da ima problema.
"U utakmici protiv Asvela naš tim je vodio Bertran Parvu, koji je bio i prijavljen kao trener ekipe. Iskreno, sada ne znam šta je tu problem jer svi iz stručnog štaba koji se nalazimo na klupi pričamo jedni sa drugima o samoj utakmici i taktici. Čak i Ksavijer, naš fizioterapeut, ponekad daje svoj komentar o utakmici i to nije nikakav problem. Niko ne bi trebalo da ćuti na klupi", rekao je Vujošević.

Izabrane vesti

Vujoševiću preti kazna zbog tajm-auta

On kaže da je učinio sve da nijednim delom ne probije granice pravilnika koji mu je dodeljen, kako ne bi pravio problem. Ali, određeni detalji prilično su zasmetali Sindikatu profesionalnih trenera. On ipak tvrdi da nije razočaran u Francusku i njen sistem.
"Nisam razočaran, ali poznajem tu svačije interese. Razumem da ovo nije čist administrativni problem, ali koliko ja znam meni je omogućeno da dobijem licencu kako bih mogao da radim svoj posao. Vidite, ja sam u Partizanu imao trojicu francuskih igrača, Lovernja, Vestermana i Daloa. I nikada ih nisam razdvajao od Srba zato što su stranci. E, zbog toga reprezentacija Srbije je imala problem, zato što sam razvijao talentovane strance. Ali, ja nikada nisam razdvajao igrače tako. To je najbolji odgovor koji mogu da vam dam", zaključio je legendarni trener kluba iz Humske. 

(FOTO: Limoges CSP)


tagovi

Žofri LovernjparvLeo Vestermankošarkaška reprezentacija SrbijeEvroligaDuško VujoševićBoris Dalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara