Vujović: Termin za utakmicu u Zagrebu nije human i ne sme da se ponovi

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 15:02

Usled brojnih obaveza trenera i igrača u nacionalnim timovima Železničar na gostovanje u glavnom gradu Hrvatske stiže drastično oslabljen

Rukometaši Železničara u utorak nastavljaju takmičenje u SEHA ligi, utakmicom protiv Zagreba u dvorani "Sutinska vrela" (19.00, TV Arena sport 4). Vrlo specifičan trenutak za jedan od najtežih mečeva u regionalnom takmičenju, s obzirom na to da ekipa iz Niša nije bila kompletna u prethodnih desetak dana, praktično od prethodne utakmice protiv Metalurga u Skoplju.

Trener Veselin Vujović imao je obaveze u reprezentaciji Slovenije, pa se ekipi priključio tek danas u Zagrebu, odsutno je bilo i nekoliko, što seniorskih, što juniorskih, što kadetskih reprezentativaca Srbije, a Predrag Vejin, zbog povrede zadobijene na pripremama nacionalnog tima, nije ni doputovao sa ekipom u Hrvatsku.
"Ljudi koji vode SEHA ligu morali su da razmisle da su i gospodin Červar i Veselin Vujović vodili reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da je nekoliko igrača Železničara i Zagreba takođe imalo obaveze u svojim reprezentacijama. Ovaj termin za utakmicu nije human. Zagreb je apsolutni favorit, učesnik Lige šampiona, prvi na tabeli u SEHA ligi, sa jako velikim brojem kvalitetnih igrača, igra na domaćem terenu. Mi smo oslabljeni, igrač koji je tek ušao u formu Predrag Vejin neće biti u sastavu, ne znamo kada će se vratiti. Sretenović je umoran, Milosavljević i Potkonjak su bili na pripremama juniorske reprezentacije, tako da ćemo sa jednim treningom na utakmicu, ali preguraćemo i to nekako. Ukoliko žele da SEHA liga ima kvalitet, moraju da vode računa o ovakvim stvarima", istakao je Veselin Vujović.

Izabrane vesti

Upravo je strateg Nišlija do pre tačno dve godine dve sezone predvodio Zagrepčane. Ekipa se, međutim, u međuvremenu potpuno promenila.
"Osim Horvata, mislim da nema nijednog igrača iz perioda kada sam ja vodio Zagreb, ali ja sam konstantno u kontaktu sa ljudima iz Zagreba i i dalje ih smatram nekako mojim klubom. Pratim njihove rezultate i u svakom slučaju jako ih dobro poznajem, kao i gospodina Červara, kao i što on poznaje mene. U ovom trenutku Zagreb je jači od Železničara, ali videćemo u drugom delu sezone, a i dogodine kako će se stvari odvijati", dodao je aktuelni selektor Slovenije.

SEHA LIGA - 7. KOLO

Utorak
16.15: (1,10) Meškov Brest (14,0) Vardar (9,00)
19.00: (1,07) Zagreb (16,0) Železničar (11,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SEHASEHA ligaVeselin VujovićRK ŽelezničarRK Zagrebsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara