""
""

Vukomanović za MOZZART: Prijavilo se čak 200 kandidata, ali igrači Standarda žele da ja ostanem trener!

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.10.14. | 12:00

Bivši štoper Crvene zvezde kao privremeni šef stručnog štaba predvodio ekipu iz Liježa do senzacionalne pobede nad Anderlehtom

Jedna stvar je konstantna ove jeseni u belgijskom fudbalu. Srbi, tačnije treneri sa ovdašnjeg podneblja, predodređeni su da zauzimaju naslovnice tamošnjih medija. Tamo gde su stali Aleksandar Janković i Slaviša Stojanović nastavio je Ivan Vukomanović. Trener Standarda sa prefiksom vršilac dužnost kreirao je u Briselu prvorazrednu senzaciju, pošto je sa uzdrmanom četom iz Liježa očitao čas fudbala aktulenom šampionu Anderlehetu.

Lagana pobeda Standarda (2:0) označila je možda početak kraja dubioze Standarda, a možda i početak jedne velike trenerske karijere. Nekadašnji štoper Crvene zvezde, koji je samo tri dana ranije odoleo aktuelnom osvajaču Liga Evrope, Sevilji, možda je naterao čelnike Standarda da pogled usmere ka sopstvenom dvorištu. Rođeni Užičanin bio je i juče tema dana u belgijskoj sportskoj štampi.
Odigrali smo perfektnu utakmicu protiv Anderlehta. Niko se nije nadao da u Briselu, posle silnih problema u klubu, možemo do pozitivnog rezultata. Naš rival, aktuleni šampion, nam praktično nije šutnuo ka golu u drugom poluvremenu. Mogli smo da ih iskažnjavamo još nekim golom iz kontri, ali i ovako smo ostavili sjajan utisak. Jako, baš jako je odjeknula pobeda Standarda, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Ivan Vukomanović.

Izabrane vesti

Čestitao mu je i predsednik kluba, igrači Standarda su u stanju euforije posle izdanja u Briselu pričali da bi Ivan Vukomanović na duže staze trebalo da dobije šansu
„Biću zahvalan Standardu šta god uprava kluba odluči. Tačno je da su se igrači „javili“ posle utakmice sa Anderlehtom, mediji su iz svih uglova analizirali naš trijumf. Apostrofira se da sam dugo u klubu, da znam jezik, da su igrači naviknuti na mene. Ali opet teško je prognozirati da li ću dobiti šansu na duže staze. Problem predstavlja i činjenica da sam tek upisao kurs za PRO licencu, mada i to može da se reši."
Standard je ove sezone je dugo bio zaglavljen u blatu, predstavljao tek senku ekipe koja je prošlu godinu završila na drugom mestu. Međutim, klub iz Liježa je ostao veliki mamac za brojne trenere.
Kada je Izraelac Gaj Luzon prošlog ponedeljka odlučio da napusti klub menadžeri sa svih strana sveta su se javili i nudili trenere. Koliko znam za 48 sati na zvaničan mejl Standarda stiglo je više od 200 prijava. Spekulisalo se i sa Aleksandrom Jankovićem koji ima odlične rezultate u Mehelenu. Videćemo šta će na kraju klub da odluči, ali čini mi se da se to pitanje neće rešavati ove sedmice. Već u sredu dočekujemo Serkl Briž, potom nam dolazi Mehelen. Iskreno, bio bih zadovoljan i ako ostanem na mestu pomoćnog trenera, ali nikad se ne zna. Važno je da je Standard u mečevima sa Anderlehtom i Seviljom pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Pojedine probleme smo rešili u svlačionici.“

Neće Vukomanović da iskače iz sportskih okvira mada je duel velikih belgijskih klubova imao i treću dimenziju. Bio je to okršaj našeg sagovornika iz Užica i aktulenog trenera Anderlehta Besnika Hasija, Albanca rođenog u Đakovici.
„Znam da je posle svih dešavanja srpskog javnosti zanimljiv taj detalj. Međutim, Hasi je jako korektan momak. Moj dugogodišnji poznanik, pošto smo bili saigrači u Lokerenu. Čujemo se redovno, on je čovek koji ima potencijal da postane veliki trener. Vrlo je korektan i uopšte nije opterećen tim političkim pitanjima, baš kao i ja. Hasi je 20 godina stacioniran u Belgiji. Bili smo i ostaćemo u super odnosima“, jasan je Vukomanović.

(Foto MN Press)


tagovi

BelgijaBesnik HasiEvropaivan vukomanovićŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara