""
""

Vukotić: Đukića čeka veliki izazov! Plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi bio velika stvar

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 19:47

"Dupla kruna je veliki uspeh", rekao je legendarni fudbaler Partizana koji je prisustvovao utakmicama Turnira prijateljstva

Na drugoj utakmici polufinala Turnira prijateljstva, u kojoj je Osijek na penale izbacio Rijeku, pojavilo se poznato lice – Momčilo Vukotić, legendarni as Partizana.

Čuveni Moca je rekorder crno-belih po broju utakmica (791) i postignutih golova (339), a na početku razgovora za sajt Turnira prijateljstva pričao je o tome kako ocenjuje napredak turnira s obzirom da je redovan gost.
"Kao što sam rekao mnogo puta, ideja za ovaj turnir i sve što je urađeno je izvanredno. Svaki put mi evocira uspomene i podseti na moje fudbalske početke. Kao što su bili pionirski turnir u Boru i turnir za omladince na Kvarnerskoj rivijeri. Ovo je sjajna prilika za momke da pokažu kvalitet u konkurenciji vršnjaka iz celog regiona i da se uporede sa njima. Ali i da se druže i stiču dragocena prijateljstva".

Izabrane vesti

Počasni predsednik ste omladinske škole Partizana. Šta za nove generacije znači dupla kruna iz minule sezone?
"Dupla kruna je veliki uspeh, u svakom slučaju. Značaj tog rezultata će se ogledati i kroz dodatni motiv za našu decu da još kvalitetnije rade i očekuju šansu u prvom timu. To je veoma važno da bismo produžili kontinuitet dobrih rezultata".

Često ste tokom sezone isticali značaj Leonarda i Đurđevića?
"S obzirom na učinak i kvalitet potpuno je jasno da su njih dvojica bili veoma bitan faktor igre Partizana. Imati prvog strelca lige je velika stvar, a imati prvu dvojicu je ogromna prednost".

Partizan u novu sezonu kreće sa novim trenerom. Marko Nikolić je otišao, a na kormilo se vratio Miroslav Đukić?
"Marko Nikolić je napravio dobru selekciju i sada je pitanje šta će biti tokom prelaznog roka. Đukić je već radio u Partizanu, ima iskustva, a čeka ga veliki izazov, pre svega kroz evropske kvalifikacije. Očekujem da Partizan pokuša da ostvari bar plasman u Ligu Evrope".

Kako vidite poziciju Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona?
"Rezultat će u velikoj meri zavisiti od žreba. Partizan je u grupi favorita i mislim da ima šanse da prođe prve prepreke. U svakom slučaju i eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi bio velika stvar za klub i igrače", istakao je Momčilo Vukotić.

 

tagovi

FK PartizanMomčilo VukotićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara