""
""

ZA ISTORIJU: Zvezda na Fajnal foru vaterpolo Lige šampiona!!! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.13. | 18:25

Seged u Beogradu slavio sa 11:10, ali mu to nije bilo dovoljno da nadoknadi zaostatak iz prvog susreta

 

Trenutak koji će ostati urezan u sećanju navijača Crvene zvezde čija se vaterpolo sekcija plasirala na Završni turnir Lige šampiona! Zvezda je, doduše, u revanšu četvrtfinala u Beogradu izgubila od Segeda sa 10:11 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4), ali Mađarima to nije bilo dovoljno da nadoknade zaostatak iz prvog susreta.

Izabrane vesti

Beogradski tim tada je slavio sa 7:5.

Završni turnir Lige šampiona igraće se 31. maja i 1. juna u Beogradu, a Srbija bi mogla da ima i dva predstavnika u borbi za evropsku krunu obzirom da Partizan sutra u Volgogradu brani prednost o 11:6 iz prvog susreta.

Radnički iz Kragujevca je, podsetimo, već prigrlio trofej Kupa Evrope.

Zlatni dani za srpski klupski vaterpolo.

Mnogi će taj uspeh osporavati već čuvenom tezom "da se vaterpolo ne igra nigde sem na jugu Evrope", ali danas se i te kako videlo koliko su Mađari opasni rivali.

Već u prvoj četvrtinu su anulirali zaostatak iz prvog duela, ali se u drugoj deonici Zvezdin napad razigrao. Odbrana ga, međutim, nije ispratila sve dok se krajem te četvrtine nije probudio Denis Šefik i omogućio saigračima da se rezultatski vrate u život.

Početkom treće četvrtine i da povedu sa 7:5 posle pogotka Andrije Prlainovića. Pre svega zato što su gosti više od devet minuta bili bez gola.

Minimalnu prednost Zvezda je održavala sve do pred kraj okršaja, a kada je Strahinja Rašović pogodio za 10:10 dva minuta i 18 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene bilo je jasno da ko će među četiri najbolja na Starom kontinentu.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Andrija Prlainović sa četiri gola dok su pobedi sa po dva doprineli Rašović i Pijetlović

(FOTO: Star Sport, Peđa Milosavljević)


tagovi

SegedvaterpoloLiga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara