"Pep Gvardiola"
"Pep Gvardiola"

Za koga će navijati Gvardiola?

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.13. | 17:43

"Molim vas, poštujte moj rad", pomalo iznervirano će Hejnkes na sam pomen traženja saveta o Barseloni od njenog doskorašnjeg trenera

 

Pep Gvardiola"Pepovo polufinale", jedan je od naslova koje ste danas mogli da pronađete tražeći u španskim novinama tekstove o žrebu u Nionu kojim je zakazan megdan Barselone i Bajerna. Drugi će reći "finale pre finala", koje će svakako prikovati za televizor svakog ljubitelja fudbala na planeti. Međutim, jedan će čovek sa posebnom pažnjom pratiti okršaj evropskih velikana i biti razapet između surovog profesionalizma i emocija.

Izabrane vesti

Pep Gvardiola!

Čovek koji je Barsu gurao do najvećih uspeha i bogatoj istoriji kluba (osvojio je po tri titule prvaka Španije i Superkupa, dva trofeja u Ligi šampiona, dva naslova prvaka sveta, dva Kupa kralja, dva evropska Superkupa), a koji će posle jednogodišnjeg odmora pokušati da karijeru, ako je to uopšte moguće, nadogradi baš u Minhenu.
"Sa jedne strane, Jup Hejnkes je još naš trener, a Pep dolazi tek u junu", komentariše sportski direktor Bajerna Matijas Zamer. "Sa druge, to je stvar poštovanja, pitanje etike".

Gvardiola se još nije oglašavao, ali je odmah po dobijanju vesti sa žreba u Nionu pokazao da će se ponašati džentlmenski i prema bavarskom klubu.
"Nije nam tražio ulaznice, jer ne želi da ometa Hejnkesov rad. To samo pokazuje koliko je divna osoba", otkrio je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Međutim, i Bajern će uzvratiti gospodskim držanjem, pa neće od Gvardiola tražiti da im ukaže na potencijalne rupe u igri na momente i nedodirljive Barselone, koja je već šestu godinu uzastopce među četiri najbolja na Starom kontinentu.

Jup HejnkesBarem tako tvrdi Rumenige koji svoju tezu opravdava Hejnkesovim poznavanjem španskog fudbala. I niko mu ne može zameriti, jer se Hejnkes peo na krov Evrope sa madridskim Realom, a radio je i u Atletiku iz Bilbaa i na Tenerifama.

Otud i ne čudi samopuzdanje 67-godišnjeg trenerskog vuka pred dvomeč sa po mnogima najboljoj ekipom današnjice, koja je u poslednjih pet sezona dva puta prigrlila evropsku krunu – 2009. i 2011. godine.
"Molim vas da poštujete moj rad", nije se Hejnkesu dopalo pitanje novinara o mogućim "dojavama" Gvardiole. "Ne treba mi pomoć pri analiziranju protivnika".

Hrabro zbori Hejnkes, iako sve na Aijanc areni još peče četvrtfinalni poraz od Barse u sezoni 2008/2009. Bilo je 4:0 na Kamp Nou.
"Bio je to naš Vaterlo", iskren je Rumenige. "Ali, ovi okršaji bi mogli da budu sjajna prilika da pokažemo koliko smo napredovali od tada".

I zaista, Bajern je u poslednje tri sezone dokazao da je istinski evropski gigant. Igrao je finala 2010. i 2012. godine, ali su mu se na putu ka Ušatom peharu isprečili Inter i prošle sezone miljenici sreće iz Čelsija (prethodno su Bavarci očitali lekciju Realu, iako su dalje prošli posle penala).

Ova sezone bi mogla da bude još uspešnija o čemu govori i neverovatan niz u Bundesligi što najbolje oslikava i činjenica da je šest kola pre kraja titula prvaka Nemačke već u vitrinama kluba iz Minhena.

Piše: Dejan Stanković; Foto: Action Images;

 


tagovi

Bajern MinhenEvropaJup HejnkesKarl-Hajnc RumenigeLiga šampionaNemackaPep GvardiolaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara