"Radost navijača i igrača Lajpciga"
"Radost navijača i igrača Lajpciga"

Za rubriku - nećete verovati! Gde su zvezde Lajpciga bile pre četiri godine?

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.12.16. | 13:46

Gotovo nestvarni putevi najistaknutijih prvotimaca lidera nemačkog prvenstva

Radost navijača i igrača Lajpciga

Lajpcig predstavlja najveće iznenađenje Bundeslige, ali i verovatno i najomraženiji klub u Nemačkoj, ali to njima ne smeta da se šepure na čelu tabele. Mnogi će reći, lako je njima kad imaju mnogo novca, ali retko ko zna da u ovom klubu postajalo pravilo da se ne dovode igrači iznad 24 godine, kao i da godišnja primanja ne mogu da budu veća od 4.000.000 evra.

Izabrane vesti

To onda i ne čudi što su sadanje najveće zvezde ovog tima doskora bili gotovo potpuni fudbalski anonimusi.

EMIL FORSBERG - MALME

Sjajni Šveđanin je ove sezone odigrao 12 utakmica u Bundesligi, postigao poeg golova i zabeležio osam asistencija, pa se u ovom trenutku radi o vezisti kojeg bi gotovo svi najveći nemački klubovi videli u svojim redovima. Forsberg je doveden u januaru 2015. godine za 3.700.000 evra i već sada je jasno kakava je ovo investicija za klub sa Red Bul Arene.

NABI KEITA - ISTR

Supertalentovani centralni vezista iz Gvineje 2013. godine je igrao za tamošnju Horoju, a istog leta ga ga je u svoje redove doveo francuski Istr. Put do Lajpciga započeo je 2014. godine u Salcburgu, koji ga je tada platio 1.500.000 evra, a prošlog leta prodao bratskom klubu za 15.000.000.

TIMO VARNER - ŠTUTGART

Timo Varner je jedan od najvećih pogogaka evropskog fudbala kada su u pitanju pojačanja u letnjem prelaznom roku. Igrač koji je prošao sve najmlađe selekcije Štutgarta, letos je Švabama plaćen 10.000.000 evra. U dosadašnjih 13 utakmica u Bundesligi tresao je mrežu osam puta i asistirao kod tri gola svog tima. Jasno je da će njegova cena tek da eksplodira.

DIJEGO DEME - PADERBORN

Kada se pogleda odnos uloženog novca i onoga što igrač trenutno pruža na terenu. Dijego Deme je u januaru 2014. godine plaćen Paderbornu 350.000 evra, a trenutno je jedan od najboljih igrača ovog tima.

Verner i Orban

VIL ORBAN - KAJZERSLAUTERN

Vil Orban je glani bedem sjajne Lajpcigove odbrane, iako se radi o štoperu koji ima samo 24 godine i daleko je od idealnog doba za jedno defanzivca. Lajpcig je njegov transfer u julu 2015. godine platio 2.000.000 evra, a on je ove saezone odigrao svih 1.170 minuta i na osam mečeva nosio kapitensku traku.

MARCEL SABICER - ADMIRA

Sjajni ofanzvini vezista još jedan je deo projekta Salcburg - Lajpcig, a 2013. godine je igrao za Admiru, koja ga je potom prodala Rapidu. Na leto 2014. godine Lajpcig ga je sa samo 19 godina platio 2000. evra i potom ga slao u Salcburg na jednogodišnju pozajmicu. Ove sezone je odigrao 12 mečeva, postigao četiri gola i zabeležio četiri asistencije.

MARCEL HALSTENBERG - ST. PAULI

Levi bek Lajpciga još jedan je od nosioca igre ovog tima u dosadašnjem toku sezone i još jedan od igrača koji su u klub stigli na leto 2015. godine. Počeo je u Hanoveru, jedno vreme bio i deo drugog tima Borusije iz Dortmunda, a eksplodirao je Sankt Pauliju, koji ga je pretprošlog leta prodao sadašnjem klubu za 3.500.000 evra.

JUSUF POULSEN - LINGBI

Od Jusufa Poulsena se možda očekivala još veća efikasnost ili koja asistencija, ali još na leto 2013. godine kada su ga doveli iz Lingbija za 1.300.000 evra u nemačkom klubu su imali ogromnu veru u njegove kvalitete. U Cvajti je opravdao očekivanja, ali u Bundesligi još uvek mora da bude na visini zadatka.

PETER GULAŠI - LIVERPUL

Mađarski čuvar mreže je imao neverovatno trnovit put do Lajpciga, ali se ispostavilo da je vredelo čekati za ovakvu šansu. Liverpul ga je još 2007. godine doveo u svoj omladinski pogon, ali su onda usledile petogodišnje pozajmice. Salcburg ga je 2013. godine doveo kao slobodnog igrača, a dve godine kasnije prosledio Lajpcigu uz obeštećenje od 3.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaJusuf PoulsenEvropaEmil Forsberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara