"Dejn Dražić"
"Dejn Dražić"

Zaboravljeni u Primeri: Srbin u špicu idealnog tima, dvojica iz Barse, šta se desilo sa Toresom?

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.04.16. | 17:59

Dejan Dražić se nije naigrao fudbala u dresu Selte, ali šta tek da kažu Van der Vart, Beto, Vidal, Daglas...

Dejn DražićOkruglo 100 minuta u dresu Selte. Samo jedan meč kao starter. Plus četiri na kojima je ušao kao rezerva. Premalo. Možda Dejan Dražić nije ni dobio pravu šansu na Balaidosu, možda ga Eduardo Berizo ignoriše, možda, možda, možda...

Tek, ugledna Marka je uvrstila Srbina u idealni tim u kome nijedan igrač na svetu ne želi da se nađe. Tim zaboravljenih. Onih od koje se očekivalo više, jer su prošlog leta, kad su dovođeni, predstavljani kao pojačanja. Ili zalog za budućnost. A sad ne igraju. Iz više razloga.

Izabrane vesti

Bivši krilni napadač OFK Beograda češće je bio na terenu u Kupu kralja, četiri puta po 90 minuta. Delovao je sasvim pristojno, najpre je upisao asistenciju protiv Kadiza, pa dao gol istoj ekipi u revanšu osmine finala. Od tada je još samo dvaput istrčao na teren u dresu Selte, ali u prvenstvenim susretima. Najpre na gostovanju Rajo Valjekanu (66 minuta), te u završnih 13 minuta duela na Nou Kampu sa Barselonom.

Čak lolakni mediji u Galiciji izveštavaju da bi uprava Selte mogla u predstojećem prelaznom roku da proda Dejana Dražića, iako ga je u avgustu dovela iz OFK Beograda za 1.000.000 evra i sa njim oročila saradnju na pet godina.

Prva u Primeri nije baš za pohvalu, međutim, ako je za utehu 21-godišnjem momku u idelnom timu zaboravljenih nalaze se igrači od kojih je javnost na Pirinejskom poluostrvu očekivala više. Daleko više.

Tako su u ovom društvu završili i fudbaleri koji imaju ugovor sa Barselonom. Na primer, desni bek Daglas je plećen koliko i Dražić - „milionče“ - ali ne igra. Čak ni kad trener Luis Enrike iz vaspitnih razloga ostavi Danija Alvesa na klupi (menjao ga Serđo Roberto koji se bolje snalazi levom nogom). Ili Aleiš Vidal, koji je najpre morao da sačeka šest meseci da bi uopšte stekao pravo da igra za Katalonce, ali je u prvenstvu 22.000.000 evra plaćen fudbaler počeo tek šest mečeva, jer prednost ima baš Dani Alves, a u ofanzivi Arda Turan ili Ivan Rakitić.

Tim zaboravljenihGolman zamišljenog tima je Portugalac Beto. Dvosturki osvajač Lige Evrope sa Seviljom ove sezone je potpuno nestao sa mape. Ne da nije prvi, nego ni drugi izbor. U Primeri brani Serhio Riko, a na međunarodnoj sceni klupski produkt David Sorija. Doduše, Beto ima opravdanje, jer veći deo sezone kuburi sa povredom kolena.

U Sevilji, samo na drugom stadionu, nije se naigrao fudbala ni Rafael van der Vart. Trebalo je da bude najveće pojačanje Betisa (ruku na srce, stigao bez obeštećenja), ali je njegov dolazak u Andaluziju definitivno promašaj. Poslednjih 11 utakmica u Primeri nije bio ni u protokolu. Prethodno ih je odigrao samo sedam. Tri kao starter. Premalo za igrača kalibra Holanđanina.

Van der Varta možda nije imao motiva, ali ako bi se tražili razlozi zašto Oliver Tores ove sezone stoji na marginama Atletiko Madrida možda bi najbolji odgovor bio da liči na „laku konjicu“, te se ne uklapa u agresivni stil kakav neguje šef struke Dijego Simeone. S druge strane, prošleg leta je vraćen sa pozajmice iz Porta, ali je pre problema sa primicačem, zbog čega ga nema u timu od sredine marta, počeo samo 11 utakmica.

Idealni tim letos dovedenih, a zaboravljenih igrača u Primeri, prema mišljenju Marke, izglesda ovako: Beto (Sevilja) - Daglas (Barselona), Truhiljo (Levante), Dorija (Granada), Vidal (Barselona) - Barera (Sporting), Mensa (Hetafe), Van der Vart (Betis), Oliver Tores (Atletiko) - Mastur (Malaga), Dražić (Selta).

Šta mislite, da li neko nedostaje ili je, možda, neko od pomenutih igrača zaslužio veću šansu?

Pišite nam u komentarima.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, Marca)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSeltaRafael Van der VartPrimeraOliver Toresnovine MarkaEvropaDejan DražićDaglasBetisAleiš Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara