"Jošinori Nuto"
"Jošinori Nuto"

Zaista toliko dobar ili magnet za tinejdžere iz Zemlje izlazećeg sunca? Čelsi nudi milione za Japanca

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.15. | 16:11

Zvanična ponuda već otišla u Tokio, iako na Stamfordu već sada nema mesta za Marina, Pijazona, Romeua, Van Ginkela...

Jošinori NutoOdjeknula je nedavno vest – Čelsi je potpisao sponzorski ugovor sa japanskom kompanijom Jokohama Raber. U klupsku kasu na ime te saradnje leći će čak 55.000.000 evra! A verovatno kao posledica i jedno novo ime na platnom spisku na Stamfordu – Jošinori Muto?! Evropljanima gotovo anonimni Japanac vrlo lako bi naime na leto mogao da zaduži opremu londonskog kluba. U njegov Tokio već je otišla zvanična ponuda engleskog velikana.
"Istina je. Čelsi nam je poslao ponudu za Mutoa. Zvaničnu ponudu sa svim uslovima transfera. Žele da ga dovedu na leto", otkrio je prvi čovek japanskog kluba Naoki Ogane, dok sam Muto tvrdi posao rečenicom: "Čast mi je što me traži tako veliki klub, ali ja se još nisam odlučio".

Jasno je međutim da će, ako ga Čelsi bude zaista želeo, na kraju odgovoriti potvrdno, iako je veliko pitanje da li 22-godišnjeg napadača ima mesta na Stamfordu. Posebno imajući u vidu da Plavci i sada na pozajmicama po drugim klubovima imaju čak 24 igrača, računajući tu i poznata imena poput Marka Marina, Lukasa Pijazona, Oriola Romeua, Marka van Ginkela...

Izabrane vesti

Muto bi međutim svakako pospešio prodaju dresova u Zemlji izlaćeg sunca. U pitanju je lep momčić, tinejdžerke su oduševljene - a to nije nimalo nebitno - vole ga i roditelji jer je Jošinori pre dve nedelje završio ekonomiju na Kejo univerzitetu... Finansijski sektor Čelsija vapi za takvim igračem.

Navijače međutim brine – da li Muto zna da igra fudbal?

Brojke su na njegovoj strani.  Redovan je u reprezentaciji Japana pod komandom Vahida Halilhodžića, za Tokio je na 37 utakmica postigao 16 golova. Da li je to dovoljno za Čelsi? Teško, ali to Plavcima ne smeta da spreme prema različitim izvorima između 5.500.000 i 7.500.000 evra za 22-godišnjeg golgetera. Ta investicija sigurno će se višestruko vratiti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TokioPremijer ligaJošinori MutoJapanEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara