Zakarić protiv Kvarežme iz Bešiktaša
Zakarić protiv Kvarežme iz Bešiktaša

Zakarić: Da prestignemo Zvezdu do kraja prvenstva! Igramo fudbal kakav svi želimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.10.18. | 09:26

„Tako mora stalno biti“, uverava Partizanovo krilo

Bilo je takvih situacija u prošlosti. Najsvežija pre dve sezone, kad je Crvena zvezda u uvodu stekla opipljivu bodovnu prednost, ali je tim predvođen Markom Nikolićem najpre slavio u večitom derbiju, potom ušao u seriju pobeda, sve vreme pritiskao lidera i na kraju ga ne samo stigao, već i preistgao, okitivši se duplom krunom.

Otuda nije čudo što i ove jeseni, iako je sedam razlike u korist aktuelnog šampiona, u Partizanu veruju u obrt, pa je posle Marka Valijentea javno i Goran Zakarić izrazio uverenje da je do kraja prvenstva moguća smena na vrhu tabele.
„Želja mi je da se približimo našem rivalu što je više moguće i da ih prestignemo do kraja prvenstva. Stoga idemo utakmicu po utakmicu. Uz to, nadamo se da ćemo u Kupu Srbije stići do kraja“, priželjkuje krilni vezista Parnog valjka uoči nastavka trke za bodove i nedeljnog gostovanja u Kuli subotičkom Spartaku.

Izabrane vesti

Razlog za optimizam reprezentativca Bosne i Hercegovine utemeljen je na partijama crno-belih u poslednja dva meseca, periodu Zorana Mirkovića na klupi, uočljivo boljem nego u završnim sekvencama mandata Miroslava Đukića.
Drago mi je što smo pokazali da igramo fudbal kakav svi želimo. Klub kao što je Partizan traži takvu igru konstantno i tako mora stalno biti“.

Grobarima se već od starta svideo nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara, prodorima po krilu, udarcima sa distance, a pred odlazak na reprezentativnu pauzu i golovima protiv Voždovca.
„Uvek dajem sve od sebe na terenu i treningu. Drago mi je da je to publika osetila. Svakom igraču prija kada čuje aplauz navijača“.

U protekle dve sedmice, Zakarić je bio angažovan u selekciji Bosne i Hercegovine, koja igra kao preporođena pod vođstvom Roberta Prosinečkog.
Nisam imao mnogo vremena za odmor, odmah sam se priključio reprezentaciji sa kojom sam odigrao dve utakmice, prijateljsku u Turskoj (0:0), a takmičarsku za Ligu nacija sa Severnom Irskom, pobedili smo 2:0 i stvorili dobre šanse da budemo na prvom mestu u grupi. Prethodno sam sa mojima proveo dva dana, video decu i suprugu“, priča Zakarić, koji je pre tri dana svratio do Gradiške i darivao deset lopti matičnom klubu, Kozari. „Što se tiče drugih mališana koji tek kreću fudbalskim stopama, drago mi je ako sam uspeo da im ulepšam dan i obradujem ih loptama. Nadam se da će im biti od koristi“.

FOTO: Star sport


tagovi

Goran Zakarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara