Zaključan led Ajkula iz San Hozea

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.03.20. | 15:36

NHL ligaš će zbog straha od epidemije mečeve morati da igra na strani ili bez publike

Oblast Santa Klara u Kaliforniji, poznata pre svega po tehnološkom gigantima iz Silikatne doline, sada je jedno od žarišta virusa korona u SAD. Shodno tome, mere sprečavanja epidemije su uvedene, a njima su, naravno, potkačeni i sportski događaji.

Svakako najveće ime tog dela Amerike su San Hoze Šarksi koji neće moći da igraju, barem do kraja marta, pred svojim navijačima. Naime, lokalna vlast je donela naredbu da dvorana u kojoj igra ovaj NHL velikan, SAP centar do daljnjeg ne prima posetioce. To naravno ne znači da se utakmice ne smeju igrati, ali je opet tu "večno" pitanje da li ima smisla meč pred praznim tribinama.

Izabrane vesti

Menadžment ekipe za sada razmatra šta im je činiti, mada nisu u velikom problemu pošto Ajkule imaju još samo tri domaćinstava do kraja regularnog dela šampionata, protiv Montreala, Bostona i Arizone.

NHL je i zvanično uputio pitanje klubovima da li u dvoranama u kojima igraju ima slobodnih termina za april. Jer ukoiko se epdemija proširi, definitivno će doći do suspenzije lige koja bi se nakon toga nastavila. Tako se razmišlja u ozbiljnim organizacijama, čak i u vremenima najveće krize. Ništa ad hoc, ništa ofrlje, ništa podsmevanje porblemima. Uostalom, zato su i toliko uspešnji.

VEČERAŠNJI MEČEVI

Inače, šampionat se nastavlja, večeras je na programu osam utakmica, a ponudu MOZZARTT igra i kvota za njih pogledajte na linku iznad.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara