"Marinković i Birčević"
"Marinković i Birčević"

ZAKUZZAVANJE: Partizan koči Marinkovića, Birča i Čebular prebacuju granicu

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.11.16. | 12:22

Posle Evrolige, danas na programu je ABA liga. Ovo su neki od mogućih tipova za danas

Marinković i Birčević

Juče nas je samo Kajl Hajns izdao, pogodili smo 3 od 4 tipa koja smo predložili, ali nećemo da se hvalimo jer će sigurno biti dana kada će uspeh biti manji. Sve je to relativno. Danas su na programu tri meča ABA lige - od 17 časova igraju Mega Leks i Mornar, od 19 Zadar dočekuje Partizan, dok će u 21 na parket izaći Krka i Igokea.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA DANAŠNJE UTAKMICE ABA LIGE

Odabrali smo ponovo četiri tipa, po jedan sa svakog meča odnosno dva iz centralnog duela dana u kom Partizan gostuje u dvorani Krešimir Ćosić.

STEFAN BIRČEVIĆ - granica 9,5 - Tip VIŠE POENA (Zadar - Partizan, 19.00), kvota - 1,85

Povremena letargija Birčevića trebalo bi da bude zaboravljena na gostovanju u Dalmaciji. Kao prva opcija na poziciji krilnog centra "uzima" više minuta od Novice Veličkovića koji će, ukoliko bude izašao na parket dvorane Krešimir Ćosić, igrati bez ijednog treninga. Ako uzmemo u obzir i da Đorđe Majstorović i dalje nije spreman da pomogne saigračima, te da Uroš Luković muku muči sa povredom leđa, trebalo bi očekivati nešto veći broj upućenih šuteva, ali i poena protiv hrvatskog sastava. Na tri utakmice u jadranskom karavanu ubacio je sedam poena (Karpoš Sokoli, Olimpija, Cedevita), a isto toliko puta bio je dvocifren (MZT, Cibona, Crvena zvezda).

IVAN MARINKOVIĆ - granica 17,5 - Tip MANJE POENA (Zadar - Partizan, 19.00), kvota 1,85

Sezonu karijere igra nekadašnji član Crvene zvezde i Partizana i kao najbolji strelac ABA lige (21, 4 poena u proseku) predstavlja ozbiljnu opasnost po "okrnjeni" sastav Aleksandra Džikića. Međutim, "defanzivna lampica" je već neko vreme uključena u crno-belom taboru i gostovanje Zadru predstavlja idealan podijum za vidanje rana. Protiv FMP-a, Mega Leksa, Mornara i Krke prikazao je odlične partije, daleko prebacivši postavljenu granicu, dok je na gostovanju podgoričkoj Budućnosti upisao 18 poena. Preostala četiri meča (Crvena zvezda, Cedevita, MZT, Igokea) išla su "ispod", pa bi, ukoliko nas pitate, sličan scenario mogao da bude viđen i večeras.

ALFA KABA - granica 9,5 - Tip VIŠE POENA (Mega Leks - Mornar, 17.00), kvota 1,85

Utakmica na kojoj ćemo, bez dileme, videti veliki broj poena mogla bi da "pomogne" francuskom internacionalcu da konačno dođe do dvocifrenog učinka. Megin teškaš koji, nakon povrede Spasojevića, na terenu provodi 30 i više minuta ne bi smeo da ima problema sa gostujućim centrima, naročito ako uzmemo u obzir da su oni sav svoj potencijal (a nema ga previše) usmeravaju na napad. Red je da proradi, a Mornar kod kuće svakako nije utakmica koje bi trebalo da se plaši. Dobra šansa za plus.

SANDI ČEBULAR - granica 12,5 - Tip VIŠE POENA (Krka - Igokea, 21.00), kvota 1,85

Sandi Čebular je igrač koji ima poene u rukama i ne libi se da šutira. Nekada malo i preteruje u tome, a kada igrate plus to je odlična stvar. Ima dosta slobode u igri Krke, u proseku daje 13,5 poena. U poslednja četiri meča imao je redom skor od 16, 12, 17 i 16 poena. Ima 40 odsto u šutu za tri poena, a kada ga krene onda može da ubaci postavljenu granicu i za poluvreme. Igra na standardno dobrom nivou već pet kola. Cenimo da će tako i nastaviti...

Svoje predloge, mišljenja, preporuke i savete podelite sa ostalim čitaocima MOZZART Sporta u komentarima ispod teksta.

Ukoliko želite da tokom celog dana budete upoznati sa svim kladioničarskim dešavanjima pratite naš svakodnevni blog KLADIONIČARSKI DAN.

* Kvote i granice su podložne promenama

(FOTO: MN Press)


tagovi

ZadarStefan BirčevićFK PartizanJadranska ligaIvan MarinkovićHrvatskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara