"Lasana Dijara i Blez Matuidi"
"Lasana Dijara i Blez Matuidi"

Zamislite, PSŽ dovodi za „dž“: I to vezistu iz Emirata!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.17. | 13:52

Dijara bi posle osam meseci mogao nazad u Francusku

Lasana Dijara i Blez MatuidiLetos su obrnuli svet naglavačke. Doveli su Nejmara i učinili ga najskupljim fudbalerom svih vremena (220.000.000 evra). Nije se taj fudbalski zemljotres smirio, čelnici Pari Sen Žermena udarili su opet i angažovali Kilijana Mpabea (pozajmica, uz obavezan otkup ugovora u junu za 180.000.000 evra) što je drugi najvredniji transfer ikada, ali će ove zime - bar su takve najave - morati malo da se smire. Delom zbog toga što stvarno imaju moćan tim, delom zbog pretnje kaznom UEFA ako se dokaže da su kršili finansijski fer-plej, zbog čega će u narednom prelaznom roku gledati najpre da prodaju igrače, a što se dovođenja tiče da to bude što pristupačnije.

Otuda jutrošnja vest, plasirana u francuskim medijima, iako na prvi pogled malo verovatna, zapravo, ima smisla: Lasana Dijara bi mogao da sleti na Park prinčeva.

Izabrane vesti

MOZZART kvote PSŽ - Kaen - 1 (1,07), X (13,00), 2 (25,00)

Pomalo zaboravljeni vezista, od aprila u dresu Al Džazire, nalazi se u fokusu trenera Unaja Emerija, koji traži stabilnost na sredini terena. Tačnije, na poziciji na kojoj se Las najbolje snalazi. A to je zadnji vezni. Tijago Mota je za nju projektovan, ali je sve češće van tima zbog povreda, Marko Verati i Adrijan Rabio su, ipak, ofanzivniji igrači, dok je bivši prvotimac Čelsija, Arsenala, Reala i Marselja klasična radilica i tip fudbalera kakav je Emeriju potreban u drugom delu sezone, kad na proveri budu ambicije Svetaca da li mogu da pokore Evropu i osvoje Ligu šampiona.

MOZZART kvote Marselj - Troa 1 (1,33), X (5,40), 2 (8,50)

Glavna stvar je da PSŽ, preko veza u Emiratima, pokušava da izdejstvuje transfer za džabe. Tačnije, da Lasana Dijara „izađe“ iz ugovora i kao slobodan igrač potpiše za novi klub. Opet, upitno je koliko bi mu vremena trebalo da se vrati u život, jer prema izveštajima sa Bliskog istoka u Al Džaziri nije bio onakav kakvog smo ga upamtili.

Dijarin poslednji klub u Evropi bio je Marselj. I tad ga je PSŽ želeo. Samo, ne ide se lako sa Velodroma u Pariz.

Zabilaznicom - možda.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaLasana DijaraLiga 1Pari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara