Dijego Simeone i Lukas Ernandez
Dijego Simeone i Lukas Ernandez

Zaokret za 180 stepeni - Ernandezu novi ugovor u Atletiku? Godin i Filipe Luis definitivno idu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 14:59

Francuski bek navodno će potpisati novi ugovor

Sve je navodno bilo do detalja utanačeno. Bajern će aktivirati otkupnu klauzulu u visini od 80.000.000 evra, dati Lukasu Ernandezu koja ne može da se odbije i Atletiko će ostati vezanih ruku. Tako je bar trebalo da bude, ali danas novi vetrovi u Španiji. Nacionalna TVE javila je da se u slučaju 22-godišnjeg defanzivca situacija okrenula za 180 stepeni i da će on ostati na stadionu Vanda Metropolitano.

Pod broj jedan, Bajern je Atletiku nudio da isplati otkupnu klauzulu u tri rate, a tu su Jorgandžije mogle da se brane. I naravno da su odbile. Da je Bajern odjednom isplatio sve, Madriđani ne bi mogli ništa. Ovako, dobio je Atletiko vremena da ubedi Ernandeza da se predomisli i navodno je uspeo. TVE čak tvrdi da je vrlo moguć dogovor po kome će francuski reprezentativac potpisati novi, trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

I drugi ugledni mediji tvrde da Lukasova selidba u Minhen više nije tako izvesna, ali nisu baš ni tako uvereni da je Atletiko otklonio sve dileme. Pišu ipak da su svi u madridskom klubu optimisti u very da su po ko zna koji put – setite se samo šta su sve odbijali Antoan Grizman, Koke, Saul, pa i Dijego Godin – uspeli da ubede igrača da ostane. Pod pretpostavkom naravno da TVE ima pravu informaciju. Iskreno, od njih nismo navikli da se uopšte upuštaju u ovakve "blokbaster" priče tako da ni sami ne znamo šta da mislimo. 

Kad već pomenusmo Godina, svi su ipak saglasni da on broji poslednje mesece u Madridu. S tim da Hoze Ignasio Fernandez, čovek koji je pisao Godinovu biografiju “Hrabrost, srce i glava”, tvrdi da Urugvajac nije potpisao ništa sa Interom. Ali i…
Istina je da mu je posle ponude Mančester junajteda Atletiko obećao nešto, a da nikada nije ispunio ta obećanja. Nisu se ni potrudili da mu produže ugovor”.

Ugovori podsećamo ovog leta ističu i Huanfranu i Filipeu Luisu. Radio Kadena Kope javlja da Luis definitivno ide – to je već više puta najavljeno – dok će Huanfran, kao i prošlog leta, produžiti boravak u Madridu. Isto bi trebalo da uradi i golman Jan Oblak s tim da njegov aktuelni ugovor ističe tek 2021.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Lukas ErnandezZimski prelazni rok 2019Dijego GodinHuanfran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara