"NI MESI NIJE IMAO REŠENJA ZA BUNKER MALAGE"
"NI MESI NIJE IMAO REŠENJA ZA BUNKER MALAGE"

Zašto Siti treba da prepisuje od Malage ili kako je Havi Grasija otupio strašni trozubac

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.02.15. | 14:46

Da li je Pelegrini spreman da prizna sebi da se protiv Barse mora igrati defanzivno? Bolje bi mu bilo...

NI MESI NIJE IMAO REŠENJA ZA BUNKER MALAGEŠto se više približavamo velikom derbiju osmine finala Lige šampiona između Barselone i Mančester Sitija, koji će biti odigran na Etihadu u utorak veče od 20 i 45, sve više se postavljaju pitanja da li Građani, i kako, mogu do pozitivnog rezultata. Čini se Havi Grasija, stručnjak na čelu Malage, ima par trikova u rukavu.

Naime, Malaga je savladala Barselonu za vikend u utakmici koja je naizgled bila kao i svaka koju Katalonci odigraju protiv slabijih rivala. Gosti su se zabunkerisali sa praktično 10 igrača ispred svog gola, ali ovog puta Barsa nije uspela da stvara šanse. kao što to obično čini. Nikakav dupli-pas ili solo prodor nisu pomagali, Trozubac (Mesi-Suarez-Nejmar) je izgledao bespomoćno. Puleni Havija Grasije su disciplinovano stajali u 4-4-2 formaciji, koja je neodoljivo podsećala na taktiku Čoloa Simeone koji je prošle sezone Barselonu, u Ligi šampiona izbacio bez primljenog gola, kao i na Nou Kampu ostavio bez titule, remijem 1:1.

Izabrane vesti

Grasija je posle utakmice naglasio da je sve teklo po planu, te da se Malaga uopšte nije stihijski branila.
„Pokušali smo da napravimo utakmicu baš onakvom kakva je bila. Želeli smo kontrolu a ne posed, pore svega zato što protiv Barselone ne možete držati loptu u nogama. Ali posed lopte i kontrola su dve potpuno različite stvari.”

Barsu su kroz istoriju uspeli da eliminišu baš takvi timovi, disciplinovani, koji dišu kao jedan. Čelsi 2005. Inter 2010. Čelsi 2012... Tako da bi večeras na Gradskom stadionu u Mančesteru lako mogli da gledamo autobus ispred gola Džoa Harta i proveren recept protiv Barselone.
­„Pre svega morate da verujete u strategiju. To je verovatno najvažnija stavka. Pokušao sam da objasnim svojoj ekipi da manje-više samo uspomoć takve taktike možemo do rezultata. I dalje su pored svega morali da ostvare neverovatan napor kako bi ostvarili pobedu.”

Malaga je čuvala prostor, mali prostor ispred svog gola, a 10 igrača bilo je raspoređeno u formaciji 4-4-2 u liniji, gde su napadači uglavnom stajali na 35 metara od svog gola. Udvajali su krila što je protiv Mesija i Nejmara postalo obavezno. Tako su zaustavili vanserijske bokove Katalonaca, a Suarezu su na leđima konstantno bila dva štopera  pa ni on nije mogao ništa da uradi.

Pelegrini bi stoga mogao da oproba proveren recept protiv Barse. Naravno ako želi da svom timu pruži najbolju šansu za trijumf. Ako ne, ako bude dosledan svojoj taktici, mogli bismo na Etihadu da gledamo goleadu koja, verujemo, neće usrećiti Čileanca.

 (FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPremijer ligaNejmarManuel PelegriniMančester SitiMalagaLuis SuarezLionel MesiHavi GrasijaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara