""
""

Završen je najluđi šampionat u Evropi: Tri kluba na vrhu sa istim brojem bodova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.05.15. | 21:01

U poslednjem kolu su igrali direktni rivali za titulu, gostima je i bod bio dovoljan da osvoje pehar, ali...

Daleko su od evropske fudbalske elite, liga im je među najslabijima u Evropi, ali je Moldavija ove sezone definitivno imala najinteresantniju šampionsku trku.

Izabrane vesti

Danas je u moldavskom šampionatu odigrano poslednje kolo, a epilog drame je da su čak tri tima završila na vrhu sa istim brojem bodova - po 55! Odluka o šampionu je pala u direktnom duelu rivala za titulu Milsamija i Dačije. Na kraju je i večiti šampion Šerif završio sa istim brojem bodova, ali nije osvojio 14. titulu u poslednjih 15 godina.

Novi šampion Moldavije je Milsami kojem je to najveći uspeh od postanka kluba. Do sada je imao samo po jedan trijumf u nacionalnom kupu i Superkupu. Uoči poslednjeg kola, Milsami je imao tri boda manje od Dačije koja je u većem delu sezone bila lider na tabeli. Od 30 odigranih kola do danas, Dačija je čak 22 dočekala na liderskoj poziciji. Međutim, na kraju se radovao Milsami. Samo pobeda mu je garantovala titulu i ostvario ju je. Pobedio je 2:1 i zahvaljujući boljem međusobnom skoru je osvojio titulu i pravo da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šerifu nije pomogla pobeda u poslednjem kolu pošto mu je odgovarao samo remi u derbiju... 


tagovi

ŠerifMoldavijaMilsamimeđunarodni fudbalEvropaDačija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara