"Maks Kruze"
"Maks Kruze"

Završen prvi veliki posao u Nemačkoj: Maks Kruze prešao u Volfzburg za 12.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.05.15. | 13:07

Dosadašnji napadač Borusije iz Menhengladbaha potpisaće četvorogidišnji ugovor na osnovu koga će zarađivati 5.000.000 evra po sezoni

Maks KruzeDogovoren je prvi veliki transfer u Nemačkoj za letnji prelazni rok. Maks Kruze seli se iz Borusije Menhengladbah u Volfzburg! Kako javljaju svi relevantniji mediji, 27-godišnji špic već je podvrgnut lekarskim prelgedima i na kraju sezone će potpisati ugovor na četiri godine sa popularnim Vukovinma.

Klub iz grada Volksvagena se obavezao da na račun Borusije prebaci 12.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula povremenog nemačkog reprezentativca (13 utakmica za državni tim). Znaju se i ostali detalji transfera: Kruze će zarađivati 5.000.000 evra po sezoni što je tri puta više nego što je imao u Menhengladbahu (1.300.000 evra godišnje). Na taj način završiće se špekulacije povodom njegove budućnosti, s obzirom da su se poslednjih sedmica kao interesenti za potpis pominjali Borusija iz Dortmunda i Bajer iz Leverkuzena, koji je planirao da u suprotnom smeru pošalje Josipa Drmića.

Izabrane vesti

Volfzburg je, ipak, bio najbrži. I najizdašnij, pa će trener Diter Heking koji je ove sezone napravio odličan posao dobiti sjajno pojačanje pred povratak u Ligu šampiona.
Tačno je da želimo Kruzea. On je napadač potpuno drugačiji od onih koje trenutno imamo na raspolaganju“, rekao je pre nekoliko dana direktor Volfzburga Klaus Alofs, misleći na Basa Dosta, Niklasa Bendtnera, koji su klasični centarforovi, ali i one koji se snalaze po krilu, poput Andrea Širlea, Ivana Perišića i Kevina de Brujnea.

Inače, Maks Kruze je od leta 2013. član Borusije iz Menhengladbaha, za koju je na 67 utakmica dao 20 golova. Ove sezone je najbolji igrač popuparnih Ždrebaca (11 pogodaka i deset asistencija), a u minulom kolu Bundeslige upravo je hicem u 90. minutu presudio budućem klubu - Volfzburgu i tako krunisao Bajern u šampiona Nemačke.


A nije ni čudo što su se čelnici Volfzburga odlučili baš za njega, jer im je na poslednjih pet međusobnih mečeva dao četiri gola. Po principu, kad ne možeš da ga pobediš - kupi ga!

(FOTO. Action images)


tagovi

Volfzburgprelazni rok 2015NemackaMaks KruzeEvropaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara