""
""

Završene latino sapunice: Peroti u Boki, Otamendi stiže u Valensiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.02.14. | 16:04

Dva transfera oko kojih se mnogo spekulisalo prethodnih dana su sada dobila i zvanične povrde. Jedan Argentinac je napustio Primeru, drugi stiže

Konačno su okončane i dve argensinsko-španske fudbalske sapunice oko kojih se mnogo spekulisalo prethodnih dana. Jedan Argentinac je napustio Primeru, drugi će doći narednog leta. Dijego Peroti se preselio u Boku Juniors iz Sevilje, Valensija je potpisala predugovor sa Nikolasom Otamendijem iz Porta.

Izabrane vesti

Otamendi je tokom januara važio za potencijalno pojačanje brojnih velikih klubova iz Engelske, Rusije i Italije, ali ga Porto nije pustio. Poslednjeg dana, tačnije poslednjih par sati, prelaznog roka je bio na korak od Valensije. Čak je nekoliko minuta pre zatvaranja pijace objavljeno da je prešao na Mestalju, ali do transfera nije došlo jer nije bilo dovoljno vremena da se završe svi detalji. Tako je Otamendi ostao u Portu, a Valensija je u minut do 12 kao prinudno rešenje pozajmila Filipa Senderosa iz Fulama.

Ipak, treneru Piciju će se ostvariti želja da trenira zemljaka. Otamendi je danas potpisao predugovor sa Valensijom i postaće njen član o 1. jula. Otamendi je potpisao petogodišnji ugovor, a Portu će na ime obeštećenja pripasti 12 miliona evra plu još dodatnih tri miliona na ime eventualnih bonusa.
“Posle igranja u velikom klubu kakav je Porto izabrao sam da pređem u Valensiju. Čast mi je što ću preći u španski klub koji je jedan od najboljih u Španiji i Evropi, sa bogatom tradicijom. Mi Argentinci smo imali bitnu ulogu u ovom klubu kroz istoriju i čast je što ću nositi dres kluba za koji su igrali Mario Kempes, Roberto Ajala ili Pablo Aimar”, rekao je Otamendi.

Otamendi je u karijeri igrao još za Velez Sarsfild, a za reprezentaciju Argenine odigrao je 16 utakmica i postigao jedan gol.

Novi sportski direktor Fransisko Rufete je takođe zadovoljan obavljenim poslom.
“Imamo odličan sastav i ubeđen sam da će nam Niko Otamendi pomoći da budemo još bolji naredne sezone. Imamo sreće što je izabrao nas pored brojnih klubova koji su ga želeli”, rekao je Rufete.

Otamendi je imao finansijski znantno bolju ponudu Zenita, ali izgleda da nije isti doživljaj igrati u Primeri u sunčanoj Valensiji i u hladnoj ruskoj Premijer ligi.

Primeru je napustio Otamendijev zemljak Dijego Peroti. Saga koja je mesec dana trajala oko argentinskog veziste iz Sevilje završenja je njgovom šestomesečnom pozajmicom u Boku Juniors. Iako je dugo bio povređen, Perotija su tražili Verder i još neki klub, ali je želeo u Boku po svaku cenu. Sevilja je htela da ga proda, ali igrač je insistirao na pozajmici u Boku.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014ValensijaŠpanijaSeviljaPrimeraPortugalPortoNikolas OtamendiEvropaBoka juniorsDijego Peroti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara