""
""

Završeno martovsko ludilo, ali drame u finalu nije bilo (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.04.14. | 10:17

Konektikat prigrabio četvrtu titulu u NCAA ligi, pobedom nad Kentakijem (60:54)

Najbolja univerzitetska košarka u Americi igra se u Konektikatu! Studenti ovog kolega osvojili su titulu u NCAA ligi, pošto su u finalnom meču takozvanog martovskog ludila savladali Kentaki 60:54 i tako prigrabili četvrti trofej u istoriji, drugi u poslednje tri sezone.

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, jer je Konektikat predvođen Šabazom Nejperom (22 poena, šest skokova, po tri asistencije i ukradenih lopti), sve vreme kontrolisao dešavanja na parketu, a sjajnu pomoć imao je u liku Rajana Boutrajta (14 poena, četiri skoka, tri asistencije).

Izabrane vesti

Razlog što je izostala veća neizvesnost leži možda i u činjenici da su košarkaši Kentakija promašili čak 11 od ukupno 24 slobodna bacanja. Nijednom u toku cele utakmice nisu bili u vođstvu i epilog je razumljiv, iako je Džejms Jang ubacio 20 koševa i uhhvatio sedam lopti.

Na suprotnoj strani rival je izveo tek deset slobodnih bacanja, ali sa stopostotnim učinkom.

Zanimljivo je da je Konektikat do finala stizaao samo četiri puta, što znači da mu je učinak u završnim utakmicama bio stopostotan. Prethodno, Konektikat je titulu osvajao 1999, 2004. i 2011. godine, a na putu do te pretposlednje titule u polufinalu su, u neizvesnoj završnici, savladali baš Kentaki 56:55.

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

NCAAmartovsko ludiloKonektikatKentaki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara