""
""

ZAVRŠENO: Partizan doveo Šaranova i Jovanovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.15. | 14:46

Ivica Iliev krenuo i u angažman zadnjeg veznog

Najavio je sportski direktor Partizana Ivica Iliev petoricu pojačanja koja prave razliku, a onda u ekspresnom roku završio dva posla. Novi fudbaleri crno-belih su doskorašnji štoper Voždovca Marko Jovanović i Bojan Šaranov, koji u klub iz Humske 1 stiže bez obeštećenja, s obzirom da od letos nije imao klub.

Obojica su se dogovorila sa Ilijevim i postoji šansa da već sutra, posle sednice Upravnog odbora, na kojima će njihovi dolasci biti potvrđeni, ozvaniče saradnju sa Parnim valjkom. Pretpostavlja se da će ugovori biti potpisani na po dve godine.

Izabrane vesti

Jovanović se tako posle četiri i po godine vraća u Partizan, gde je, tokom poslednje sezone, igrao upravo sa Ivicom Ilijevim, koji dobro poznaje njegove kvalitete, delili su svlačionicu i tokom boravka u poljskoj Visli.
Načelno smo se dogovorili da Jovanović dođe u Partizan. Ostalo je samo da potpiše ugovor. Ovim putem moram da istaknem zahvalnost rukovodstvu Voždovca, bilo je više nego korektno u pregovorima. Presudila je želja igrača da se vrati u klub koji voli, iako je imao pozive iz inostranstva. O Markovim ljudskim i igračkim kvalitetima ne bi trebalo trošiti reči, siguran sam da je njegov dolazak pogodak“, rekao je Ivica Iliev MOZZART Sportu.

Marko Jovanović ima 27 godina, poslednja četiri meseca je proveo u dresu Voždovca, odigrao je 11 utakmica.
Ispoštovali smo i želju igrača, iako su u klub stigle dve ponude primamljivije od Partizanove. Želeo bih u ime kluba da zahvalim Marku Jovanoviću, fenomenalnom momku i igraču, na odličnom odnosu i igrama koje je pružio u dresu Voždovca. Želimo mu svu sreću u nastavku karijere. Za kratko vreme je stekao simpatije svih u klubu, prijatelje, vrata Voždovca su mu uvek otvorena“, napomenuo je Goran Grkinić, sportski direktor Zmajeva.

Partizan već obezbedio pet TOP pojačanja?! Zna se i ko može da ide...

Da čelnici Partizana žele da osnaže odbranu pokazuje i podatak da su, osim štopera, angažovali i golmana. Među petoricom kandidata koji su se minulih meseci pominjali (Milan Borjan, Aleksandar S. Jovanović, Nemanja Stevanović i Borivoje Ristić) izbor je pao na – Bojana Šaranova (28). Nekadašnji čuvar mreže OFK Beograda, izraelskog Makabija iz Haife i grčkog Ergotelisa stiže u Humsku kao slobodan igrač.
Šaranov je moj izbor. Smatram da je u najboljim godinama za golmana i da kvalitetom i iskustvom može da bude značajan deo novog Partizana, koji pravimo. Šaranov je branio za jedan od dva najpopularnija izraelska kluba, Makabi iz Haife, vrlo dobro zna šta znači pritisak i kakva su očekivanja u velikoj sredini. U Makabiju je u jednom trenutku proglašen za najboljeg golmana tamošnjeg prvenstva, siguran sam da će na tako visokom nivou braniti i za Partizan“, dodao je Ivica Iliev.

Sledeća meta sportskog direktora crno-belih je angažman fudbalera na poziciji zadnjeg veznog i sa jednim igračem iz inostranstva uveliko se pregovara. Ostale mesta koje Ivica Iliev, u saradnji sa budućim trenerom Ivanom Tomićem, želi da pojača su organizator igre i napadač.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)

Piše: Aleksandar Joksić


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko JovanovićIvica IlievBojan Šaranov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara