"Screenshot sport.ba"
"Screenshot sport.ba"

Zbog slike sa Arkanom, Ljupko Petrović ne preuzima Sarajevo!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.04.14. | 11:05

Iako je sinoć odradio prvi trening na Koševu, srpski stručnjak će zbog pritisaka morati da napusti bosanski klub

 

Screenshot sport.ba

Izabrane vesti

Ljupko Petrović je samo jedan dan bio trener Sarajeva! Srpski stručnjak je sinoć odradio prvi trening sa bosanskim klubom, ali ujedno i poslednji jer se u Bosni i Hercegovini danas digla frka koja je Petrovića koštala posla u Sarajevu.

U tamošnjoj javnosti se pojavila fotografija iz 90-ih godina prošlog veka na kojoj je Ljupko sa pokojnim komandantom “Srpske dobrovoljačke garde” Željkom Ražnatovićem Arkanom kojeg su u BiH teretili za ratne zločine.

Čim su videli sliku, čelnici Sarajeva su pod pritiskom javnosti i navijača odlučili da otkažu već dogovorenu saradnju sa srpskim stručnjakom. Kako su rekli predsednik FK Sarajevo Edis Kusturica i sportski direktor Abdulah Ibraković, namera im je bila da dovedu najtrofejnijeg i najboljeg stručnjaka sa ovih prostora, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.

Petrović je kazao da ne želi da radi pod ovakvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.  
"Ja držim pušku? Nemam pojma, zaista se ne sećam tog detalja. Znam da je on dolazio na stadion Zvezde, bio je vođa navijača za vreme rata. I posle rata je navraćao na stadion. Ja sam bio trener Zvezde, on je kao vođa navijača imao veliki uticaj i mogao je da deluje kada traži nešto. Zbog autoriteta koji je imao, svi su ga se plašili.  Nisam želeo da sa njim budem nešto posebno prisan, ali ni da to ne budem. To je vreme koje je iza nas. Takva je situacija bila, čovek i da je hteo da ode negde, nije mogao. Nikad nisam u životu išao na ratište. On mi je došao u kancelariju par puta, nisam mogao da mu zabranim dolazak na stadion. To je bilo ludo vreme. Čovek nije znao ni šta se dešava ni šta ko radi. Takvih je bilo uvek u ratovima na svim stranama kontinenta, negde su korišćeni za političke svrhe. Ja ne bih želio posle toliko godina, kad je sve jasno, da uopšte pričam na tu temu. Sada sve dolazi na svoje mesto i svako dolazi tamo gde zaslužuje. Bilo bi iluzorno da ja pričam dalje na tu temu", rekao je Petrović za sarajevske medije. 

(Foto: screenshot sport.ba)


tagovi

FK SarajevoEvropameđunarodni fudbalLjupko PetrovićBiHArkan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara