""
""

Zbogom, Arjene! I ne plači, bilo je uživanje gledati te (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.17. | 22:43

Emotivne slike u Amsterdamu, ali čudo se nije dogodilo...

Suze velikog majstora! Suze za kraj... I nisu radosnice. Holandija nije uspela da napravi čudo protiv Šveđana - da ih dobije sa sedam golova razlike i ode u baraž - slavila je sa samo 2:0, što znači da je kapiten Lala i jedan od najboljih fudbalera 21. veka večeras poslednji put obukao narandžasti dres.  

Izabrane vesti

Dok je intornirana himna domaćina, pred start utakmice na Amsterdam areni, Arjen Roben nije izdržao, pustio je suzu. A onda je po poslednji, 96. put zaplesao u najdražoj majici. I bilo je uživanje gledati ga. Poletan kao da mu je 23, a ne 33, sjajni Roben igrao je s posebnim nabojem. Bilo ga je na svakom delu terena, dodavao je, centrirao, šutirao, pogađao...

Zahvaljujući velikom asu Holandija je povela sa 1:0 u 16. minutu - loše izvedena Panenaka, ali uz mnogo sreće lopta je završila u golu - pa onda u finišu prvog dela i sa 2:0 (opet Roben, lepim udarcem sa dvadesetak metara), kada se probudila trunka nade da bi čudo moglo da se dogodi. Ali to je bilo sve. Šveđani su bili dovoljno ozbiljni, dovoljno stabilni i smireni. 

Dik Advokat uveo je u drugom delu još jednog napadača - Basa Dosta. Nije se moglo. Šveđani su ključni posao odradili protiv Luksemburga pre nekoliko dana kada su slavili sa 8:0 i napravili tu bezbednu gol razliku.

Holandija ne ide na Mundijal prvi put posle 2002. godine...

Iz ove grupe, prema očekivanjima, kao lider, direktno u Rusiju otišli su Francuzi. Oni su večeras morali da dobiju samo pod uslovom da Švedska slavi u Amsterdamu. To se nije dogodilo, ali Dešanov tim je svoje ipak odradio. Malo teže nego što se očekivalo u Parizu je pala Belorusija - 2:1. Grizman i Žiru za samo šest minuta doneli su domaćima prednost od 2:0, da bi u smiraj prvog dela Saroka postavio konačan rezultat. 

I na kraju u meču bez ikakvog rezultatskog značaja Bugari su jedva spasili čast u Luksemburgu - 1:1. 

Dakle, Francuzi direktno, Švedska u baraž! A mogući rivali biće joj Švajcarska, Italija, Hrvatska i Danska.  

GRUPA A

Francuska - Belorusija 2:1 (2:1)
/Grizman 27, Žiru 33 - Saroka 44/

Holandija - Švedska 2:0 (2:0)
/Roben 16pen, 40/ 

Luksemburg - Bugarska 1:1 (1:0)
/Til 3 - Čočev 68/

Tabela:


tagovi

Arjen RobenEvropaHolandijaMundijal 2018reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara