""
""

ZBOGOM LEGENDE! Pogledajte od koga se sve sutra oprašta Premijer liga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.13. | 19:16

Karijeru pored neuništivog Aleksa Fergusona završavaju i Pol Skols, Džejmi Karager, Majkl Oven i Stiv Harper

 

Izabrane vesti

Premijer liga će od ponedeljka biti siromašnija za nekoliko imena koja su ostavila dubok trag u svojim klubovima. Pored Fergusonovog odlaska u penziju, koji je bila udarna vest svih sportskih medija prošle nedelje i neumoljivi Pol Skols se po drugi put povlači iz fudbala. On je avgusta 2011. godine prvi put rekao doviđenja fudbalu. Rriđi komandant sredine terena se prošlog januara vratio u ekipu zbog problema Mančestera sa povredama igrača i ne samo da je završio tu sezonu već je i ove godine bio ključni šraf tima sa Old Traforda i osvojio 11. titulu u karijeri tj. 20. rekordnu Crvenih Đavola. Legende Junajteda će u nedelju protiv Vest Bromič Albiona poslednji put obući dres tj. u slučaju Fergusona žvakati žvaku kao učesnici Premijer lige.

U senci duela sa Teatra snova, legenda Mersisajda Džejmi Karager igra poslednju utakmicu za klub čije je boje branio u 736 navrata. Stena u odbrani Liverpula koji je u mladosti navijao za najvećeg rivala Everton će u nedelju poslednji put istrčati na Enfild.  Džejms Li Dankan Karager kako je puno ime ovog defanzivca koji je 1996. godine debitovao za Liverpul i od tada branio samo boje ovog kluba će sutra izaći na megdan igračima Kvins Park Rendžersa i još jednom otpozdraviti Kop. Karager je bio jedan od najboljih igrača Liverpula u onom senzacionalnom finalu Lige šampiona kada je svojim bravurama odbranio gol Dudeka od šuteva Ševčenka i kompanije i time omogućio svojoj ekipi da sa kreča osvoji pehar sa velikim ušima. Svojom požrtvovanošću je zaslužio da navijači Liverpula pevaju o „timu Karagera“.

Bivši Karagerov saigrač i jedan od najboljih napadača Engleske i sveta u poslednjih 20 godina Majkl Oven takođe završava karijeru u četvrtom premijerligaškom klubu čije boje brani - Stouku. Englez čija karijera je obeležena čestim povredama je još zimus najavio svoje povlačnje iz sveta fudbala. Nekadašnji igrač Liverpula, Reala, Njukasla i Mančester Junajteda nije siguran starter u sutrašnjoj utakmici mada se veruje da će ga Toni Pulis uvrstiti u ekipu koja će se suočiti sa Svecima. Oven je zaludeo svetski fudbal na Svetskom prvenstvu u Francuskoj neverovatnim solo golom protiv Argentine kada je imao samo 18 godina. Kasnije je osvojio i Zlatnu loptu i bio poslednji u nizu Realovih Galaktikosa…

Rezervni golman Njukasla Stiv Harper je definitvno najmanje zvučno ime od ove petorke, ali je ipak ostavio dubok trag u klubu sa severa Engleske. Harper je proveo 19 godina na Sent Džejms Parku, više od svih igrača Svraka i očekuje se da sutra počne svoju tek 156. ligašku utakmicu umesto Tima Krula.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks FergusonDžejmi KaragerEngleskaEvropaLiverpulMajkl OvenPol SkolsPremijer ligaStiv HarperStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara