""
""

Zbornaja skresala krila Sokolovima i otišla na EP, Šveđani ipak moraju u baraž (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.15. | 19:55

Za samo četiri minuta u prvom poluvremenu ruski fudbaleri overili su evropsku vizu. Prvo je u 33. minutu Oleg Kuzmin iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju, a četiri minuta kasnije Vladimir Rodić napravio je penal koji je iskoristio Aleksandar Kokorin

Rusija ide na Evropsko prvenstvo, Šveđani će morati u baraž! To je epilog utakmica poslednjeg kola G grupe kvalifikacija za EP u kojem nije bilo nikakvih iznenađenja, a od ranije je bilo jasno da je Austrija prva na tabeli.

Izabrane vesti

Zbornaja je na Aktritije areni u Moskvi savladala Crnu Goru sa 2:0 i zadržala drugo mesto koje vodi na kontinentalni šampionat. Baćuškama će to biti četvrto uzastopno učešće na prvenstvima Evrope.

Ispod crte, kada je u pitanju direktan plasman, ali ne i baraž, ostala je Švedska koja je kao domaćin lak izašla na kraj sa Moldavijom i takođe pobedila sa 2:0.

Crnogorci su se večeras u Moskvi držali junački samo prvih pola sata, a igrali su bez najboljeg fudbalera i jednog od kapitena Stevana Jovetića.

Za samo četiri minuta u prvom poluvremenu ruski fudbaleri overili su evropsku vizu. Prvo je u 33. minutu Oleg Kuzmin iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju, a četiri minuta kasnije Vladimir Rodić napravio je penal koji je iskoristio Aleksandar Kokorin.

Ruska reprezentacija mogla je u nastavku da dođe i do ubedljivije pobede, a izabranici Branka Brnovića, sa druge strane, opredelili su se za povremene kontrapade u utakmici koja za njih nije imala nikakav rezultatski značaj.

Da na golu Crne Gore nije bilo Milana Mijatovića, Sokolovi bi svakako još neki put morali da vade loptu iz mreže.

U drugom delu Evrope, tačnije u Stokholmu, navijači Švedske priželjkivali su da Crna Gora napravi iznenađenje, uz unapred upisanu pobedu njihove selekcije nad Moldavijom.

Kako to obično biva kada igra Švedska, vođstvo domaćinu doneo je Zlatan Ibrahimović u 24. minutu, a konačan rezultat postavio je Erkan Zengin u 48. minutu.

Od ranije je bilo poznato da je Austrija prva i da je obezbedila plasman na EP, a večeras je na svom terenu, u Beču, savladala Lihtenštajn sa 3:0, uz dva gola Marka Janka i jedan Marka Arnautovića.

Grupa G:

Austrija – Lihtenštajn (1:0)
/Arnautović 12, Janko 54, 57/

Rusija – Crna Gora (2:0)
/Kuzmin 33, 37pen/

Švedska – Moldavija (1:0)
/Ibrahimović 24, Zengin 47/

Tabela: Austrija 28, Rusija 20, Švedska 18, Crna Gora 11, Lihtenštajn 5, Moldavija 2.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠvedskaStevan JovetićRusijareprezentativni fudbalMoldavijaEvropaAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara