"Marko Verati"
"Marko Verati"

Želite da igrate kao Pirlov naslednik? Verati objašnjava kako (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 21:05

Vezista Pari Sen Žermena otkrio taktički plan Svetaca, male tajne zanata i najbitniji savet koji je Italijan dobio u karijeri

Marko VeratiLjubitelji fudbala su svesni da će uživati u potezima Andree Pirlo još samo nekoliko godina, ali im utehu pruža činjnica da je popularni Mocart dobio legitimnog naslednika u vidu Pari Sen Žermenovog Marka Veratija, a mladi Italijan je otkrio tajne zanata u razgovoru sa engleskim časopisom Forfortu.

Italijan je objasnio na koji način Sveci igraju, a i kakav je njegov kao „dubinskog plejmejkera“.
„Biti organizator iz dubine je težak posao. Moraš biti smiren sa loptom u nogama jer je tvoj posao da držiš loptu dalje od zadnje linije i da stvaraš. Defanizvna strana je veom bitna. Taktičke instrukcije se menjaju sa svakim mečom, zavisno od protivnika. PSŽ igra sa tri vezna igrača i mi uvek pokušavamo da pravimo dijagonalnu liniju, zavisnosti od toga kod koga je lopta. Pokušavam da predvidim igru i da presečem pasove, jer moj posao zahteva da ne idem previše daleko“, objašnjava Verati.

Izabrane vesti

Verati je otkrio i svoju filozofiju igre koja ga je proslavila, a pokazao da veoma ceni pripremu meča.
„Drži glavu gore i gledaj okolo pre nego što primiš loptu. To će ti pomoći da odigraš pas na prvu. Fudbal je agresivan sport, nemaš vremena da razmišljaš, pa je dobar prijem fundamentalan. Na mojoj poziciji moraš da izabereše pravi pas da bih započeo napad, ne možeš priuštiti gubitak poseda ma opasnom delu terena. Što bolje znaš protivnika bolje ćeš predvideti njihovu igru i iskoristiti njihove slabosti“, dodao je Italijan.

Ne samo da Veratija poreda sa Pirlom već je i sam igrač rekao da je dosta naučio od starijeg kolege.
„Ima mnogo elemena savršenog pasa: Vizija, tehnika, jačina udarca i kretanje i snage saigrača. Inteligentan pas je jednako bitan kao i upadljivi dribling – može da otvori odbranu pre nego što ona reaguje. Najbolji pas je čvrst i precizan. Najbolji savet koji sam dobio u karijeri je ’igraj kako znaš’. Tako jednostavno. Svaki igrač ima svoje kvalitete i trebalo bi da njima pomogne timu na najbolji način. Naučio sam mnogo od Pirla, dovoljno je samo da ga gledate kako biste pobošljali lični stil“, zaključio je naslednik Pirla.

Pogledajte kako to izgleda u praksi. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Pari Sen ŽermenMarko VeratiLiga 1FrancuskaEvropaDavi Klasen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara