""
""

Zenga: Jednom sam bio ljut zbog Voše, neće se ponoviti!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.15. | 20:06

Trener Sampdorije se u dobrom raspoloženju prisetio dana iz Srbije i Beograda

                                     (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ TORINA)

Izabrane vesti

Za početak “dobro veče“ srpskim izveštačima iz Torina. Valter Zenga nije zaboravio berićetnu sezonu u Srbiji. Nije zaboravio ni Vojvodinu ni stadion Karađorđe, 27. novembra 2005. godine.
Te godine u Crvenoj zvezdi izgubio sam samo dve utakmice. Jednu baš od Vojvodine. Sećam se da je bila nedjelja.  U četvrtak smo igrali sa Tromseom u Norveškoj. Zapamtio sam tu utakmicu posebno zato što sam bio mnogo ljut jer nam nisu dali više vremena za odmor“, prisetio se Zenga na konferenciji za novinare uoči novog okršaja sa novosadskim crveno-belima.

Sada sa mesta trenera Sampdorije. Pitali smo ga – da li se boji da će ga Voša ponovo naljutiti?
Apsolutno ne“, kategorički će Zenga.

Uz ogradu jer bivši trener Crvene zvezde ipak dobro poznaje situaciiju u srpskom fudbalu. 
Znate da sam dugo radio kao trener po istoku Evrope i dobro znam koliko tamošnjim klubovima znači igranje u Evropi. A taj motiv nekad je bitniji i od samog kvaliteta ekipe“.

Veza sa Srbijom ipak nije jedina zbog koje će sutrašnji susret biti poseban. Svi znamo da je drugi, mnogo veći razlog, Vujadin Boškov. Simbol moderne Vojvodine. Idol navijača Sampdorije.
Mnogo se emocija pomešalo. Prvo, moram da kažem da sam srećan što evropsku avanuru počinjem baš protiv srpkog kluba, jer ja u Srbiji nisam sam vodio veliki klub nego sam upoznao neke fantastične ljude, proveo sjajnu godinu u Beogradu. A što se tiče Vujadinaa… On je deo istorije Đenove i Novog Sada. On je trener na koga se ovde u Italiji ugledaju mnogi mlađi trener. I ja sam među njima“, rekao je Zenga.


VIDIMO SE BRATE

Konferencija za novinare na Olimpijskom stadionu u Torinu nije bila zanimljiva samo tokom oficijelnog dela. Pre no što je Valter Zenga napuštao konferenciju srdačno se pozdravio i ispričao sa novinarom televizije B92 Milanom Boškovićem, koji je bio portparol u vreme kada je Italijan sedeo na klupi Crvene zvezde.

Vidimo se brate“, pozdravio je Zenga na kraju Boškovića.


 


tagovi

Vujadin BoškovFK VojvodinaValter ZengaSrbijaSampdorijaMirko IvanićLiga EvropeItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara