""
""

Zenitu nije prijao Rubin, Rondon u 95. minutu ošamutio vicešampiona! Spartak ušao u seriju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.13. | 16:10

Protivnik Jagodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope slavio u velikom derbiju – 2:1

Već sada postaje jasno da će nova sezona ruske Premijer lige doneti pregršt uzbuđenja i neizvesnosti do poslednjeg kola. Posle dve lude utakmice u režiji Anžija, remija šampiona, moskovskog CSKA sa Uralom i još nekoliko iznenađenja već u drugom kolu dočekao nas je veliki derbi i duel Rubina i Zenita! Posle vrlo interesantnih 90 minuta domaćin je uspeo da napravi preokret i savlada vicešampiona pogotkom Rondona u samom finišu meča – 2:1.

Od samog starta igralo se vrlo otvoreno, agresivno i napadački na obe strane, a prvi pogodak smo videli već u 6. minutu, kada je Dani iskoristio nekoliko преlepih poteza saigrača i lob udarac Aleksandra Buharova pretvorio u vođstvo Zenita! Domaćin je posle toga u nekoliko navrata pripretio gostima, koji su uzvratili istom merom, ali promene rezultata nije bilo posle prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

Međutim, baš kao i na samom startu utakmice, u 6. minutu drugog poluvremena Rubin stiže do izjednačenja, a strelac je bio Gokdeniz Karadeniz. Iskusni Turčin pokušao je da interesantan ubačaj Prudnikova realizuje efektnim makazicama, međutim, bio je neprecizan, ali je iz drugog pokušaja, sa zemlje, uspeo da matira Lodijgina.

Rubin je od tog momenta zaigrao još jače i tražio taj drugi pogodak, koji bi gotovo sigurno doneo sva tri boda. A na kraju je domaćin imao razlog za slavlje. Igrao se 95. minut kada je Oleg Kuzmin protrčao sa loptom po desnoj strani, uputio odličan centaršut koji je Salomon Rondon umeo da iskoristi, smestivši loptu u mrežu i doneo erupciju slavlja navijača u Kazanju!

Spartak iz Moskve zabeležio je i drugi trijumf ove sezone, pošto je kao gost savladao Ural rezultatom 2:0.

Golove su postigli Aiden Mekgidi u 52. i Emanuel Emenike u 90. minutu susreta. U ovo trenutku Spartak je prvoplasirani tim Premijer lige sa maksimalnih šest bodova.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO:

Petak:

Dinamo Moskva – Anži 2:1 (1:0)
/Solomatin 27, Voronjin 95 – Samba 83/

Subota:

Tom Tomsk – Kuban Krasnodar 1:2 (1:2)
/Pančenko 24, Balde 6, Ozbiliz 13/

Volga – Lokomotiva Moskva 1:2 (0:0)
/Mukendi 67 – Maikon 63, Šiškin 87/

Terek – Amkar Perm 1:1 (1:0)
/Lebedenko 12 - Jakubko 55/

Nedelja:

Rubin – Zenit 2:1 (0:1)
/Karadeniz 51, Rondon 95 – Dani 6)

Ural – Spartak Moskva 0:2 (0:0)
/Mekgidi 52, Emenike 90/

18.00 Rostov – Krasnodar

Ponedeljak:

18.00 CSKA Moskva – Krila Sovjetov

(FOTO: Action Images)


tagovi

DaniEvropaGokdeniz KaradenizPremijer ligaRubin KazanjRusijaSalomon Rondon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara