"Slavlje fudbalera Slobode"
"Slavlje fudbalera Slobode"

Žeravica u sudijskoj nadoknadi za prolećni prvenac Slobode

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.14. | 15:30

Za utehu navijačima Spartaka povratak Slobodana Novakovića posle pauze od 10 meseci

Slavlje fudbalera Slobode"Igra nije gotova dok debela dama ne zapeva", popularna je uzrečica Amerikanaca koju bi u Spartaku narednih dana trebalo da ponavljaju u glas, pošto su u susretu sa Slobodom u zaostalom meču 16. kola Superlige poraženi zbog gola primljenog u sudijskoj nadoknadi – 0:1 (0:0).

Epitet junaka meča poneo je Miloš Žeravica, koji je posle centaršuta Japanca Šoheija Okuna u prvom minutu nadoknade postigao jedini gol na meču i Užičane pogurao u sigurne vode. Zona ispadanja sada je četiri koraka iza ekipe Ljubiše Stamenkovića Piskavca.

Izabrane vesti

Subotičanima, pak, ostaje da žale za prečkom koju je samo koji minut ranije uzdrmao Ilije Radovića, a za utehu i podatak da se Slobodan Novaković, možda i najbolji igrač Spartaka u protekloj sezoni, vratio na teren posle operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena zbog koje je poslednji put igrao još u aprilu 2013.

Sama igra, međutim, nije bila impresivna, posebno u prvih 45 minuta tokom kojih su gosti bili bolji rival na terenu. U nastavku je Spartak uspostavio ravnotežu, ali nije uspeo da sačuva makar bod na Gradskom stadionu.
"Nismo zaslužili poraz, iako je Sloboda bila bolja u prvom poluvremenu. U natsavku smo mnogo bolje izašli na teren, imali tempo, imali ritam, ali smo pali posle te prečke Radovića", požalio se trener Spartaka Dragi Kanatlarovski.

Kolega iz Slobode Ljubiša Stamenković kao da je i sam bio iznenađen što je njegova ekipa na ovako dramatičan način došla do tri boda.
"Taman kada smo pomislili da ćemo ponovo odigrati nerešenu utakmica sevnula je ta sjajna kontra i pogodak Žeravice. Moramo da budemo zadovoljni, jer smo igrali teško gostovanje na teškom terenu".

Pomenućemo samo još da je u dresu Slobode u 74. minutu debitovao Stefan Mihajlović, napadač koji za Užičane igra kao pozajmljen fudbaler Crvene zvezde.

SPARTAK – SLOBODA 0:1 (0:0)
/Žeravica 90+1/

Spartak: Aleksić – Kovačević, Radović, Antonić, Milošević – Šarac, Mrkela (od 64’ Novaković), Trivunović (od 76’ Milić), Tumbasević, Torbica – Nosković;

Sloboda: Ranković – Terzić, Raković, Gojković, Pejović – Peči, Okuno – Žeravica (od 90+3’ Lazar Jovanović), Maksimović, Ćovin (od 74’ Mihajlović) – Galvao.

SUPERLIGA – 16. kolo:

Spartak – Sloboda 0:1 (0:0)
/Žeravica 90+1/

Subota:

Novi Pazar – Partizan 0:0

Voždovac – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Obradović 8/

Donji Srem - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14pen – Stojanović 71/

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
/31’ Todorović, Mirosavljević 90+4/

Napredak – Jagodina 2:1 (0:1)
/Bajić 45, N’Diaje 75 - Živanović 32/

Crvena zvezda – Javor 2:1 (2:0)
/Dauda 32, Pečnik 45 - Zlatković 67/

Nedelja:

Radnički 1923 – Radnički Niš 0:0

(FOTO: MN Press, arhivska)


tagovi

SuperligaStefan MihajlovićSlobodan Novakovićsloboda užiceIlija RadovićMiloš ŽeravicaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara