""
""

ŽIVE LEGENDE: Na Teatru snova svet je ponovo video najveće majstore na delu! (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.06.13. | 18:38

Oko 60.000 veoma raspoloženih gledalaca sa velikim uzbuđenjem i osmehom na licu ispratilo je humanitarni meč dva giganta, u kojem je Kraljevski klub slavio sa 2:1

Sada je svima jasno – fudbalu će neverovatno mnogo faliti Zinedin Zidan, Luiš Figo, Stiv Mekmanaman, Fernando Jero, Klod Makelele, Edvin van der Sar, Jap Stam, Rud van Nistelroj, Pol Skols, Endi Kol, Dvajt Jork i ostatak velikih fudbalski legendi... U jednom prelepom ambijentu, pred oko 60.000 ljudi na Teatru snova, žive legende Mančester junajteda i Real Madrida odigrale su humanitarni meč u kojem su lepim potezima, još lepšim golovima, sa osmehom na licu upotpunili jednu sjajnu fudbalsku priču i podsetili svet na to kakvi majstoriji su okačili kopačke o klin, reklo bi se čak i prerano...

Iako je rezultat bio potpuno u drugom planu, treba reći da je Kraljevski klub odneo pobedu rezultatom 2:1, kao i da je tokom većeg dela susreta diktirao tempo, najviše zbog velikog broja zvezda koje su ponovo obukle dres Real Madrida.

Izabrane vesti

Edvin van der SarFernando Morijentes otvorio je susret prelepim pogotkom sa nekih 20-ak metara od gola Van der Sara, u 39. minutu susreta, posle asistencije nekadašnjeg “motora“ Reala, Kloda Makelelea, čime je definitivno pokazao da je komotno mogao da odigra još koju sezonu na visokom nivou. Rud van Nistelroj, koji je na ovom meču nosio dres jednog i drugog kluba, bolju partiju prikazao je dok je nosio opremu Đavola, a izjednačenje je stiglo  u 68. minutu, kada je iskoristio slobodan prostor koji mu se ukazao i hladnokrvno plasirao loptu iza leđa Sančeza.

Jork i PavonDvajt Jork i Endi Kol, koji su svojevremeno harali Evropom i gazili protivnike kao od šale ovoga puta nisu bili na “visini zadatka“, godine su učinile svoje i napadački tandem bio je potpuno bezopasan, što naravno nikom na stadionu nije smetalo.

Jap Stam i Zinedin ZidanžTakođe treba napomenuti izvrsnu rolu Edvina van der Sara, čoveka koji je i u 41. godini pokazao da ima reflekse kao mačka i da je možda pogrešio što nije ostao u fudbalu još koju godinu. S druge strane definitivno je najbolji utisak ostavio Zinedin Zidan, koji je komotno izdržao svih 90 minuta na terenu, a opet bez problema pokazao zašto je jedan od najboljih igrača koje je svet imao.

Dok su igrači na terenu vodili “borbu“, navijači na tribinama, predvođeni Ser Aleksom Fergusonom zabavljali su se uz popularne meksičke talase, a pred sam kraj utakmice, tačnije u 85. minutu, 27-godišnji Ruben de la Red, koji je pod nesrećnim okolnostima morao da ode u penziju već u 25. godini života zbog problema sa srcem, prelepim lob udarcem stavio je tačku na jednu sjajnu utakmicu, u kojoj je uživao svaki ljubitelj fudbala.

Klod Makelele i Luiš FigoZa kraj, treba samo istaći i da je ovo drugi susret ove dve ekipe u poslednjih godinu dana, s obzirom da su 2012. godine odigrali sličan humanitarni meč na stadionu Santjago Bernabeu, a rezultat je tada bio 3:2 za Kraljevski klub.

----------------------------------------------------------

MANČESTER JUNAJTED – REAL MADRID 1:2 (0:1)

/Van Nistelroj 64 – Morijentes 39, De la Red 85/

Mančester junajted: Van der Sar (Van der Guv), Berg, Irvin (Martin), Jonsen, Stam, Blekmur (Robson), Skols, Fortun, Šarp, Kol, Jork

Real Madrid: Kontreras (Sančez), Salgado, Elgera, Pavon (Kanavaro), Amaviska, Makelele (Sanc), Jero (De la Red), Figo (Alfonso), Zidan, Morijentes (Butragenjo), Van Nistlroj (po 45 minuta igrao za oba tima)

----------------------------------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dvajt JorkEdvin van der SarEndi KolEngleskaEvropafernando jerohumanitarni mečKlod MakeleleLuiš FigoOld TrafordReal MadridRud Van NistelrojStiv MekmanamanZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara