""
""

Živo nas zanima gde iskopaše pojedince: Kandidati za trenera godine - ko je najbolji?

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.17. | 17:11

U konkurenciji 12 stručnjaka

Međunarodna fudbalska federacija FIFA objavila je imena 12 kandidata za nagradu „The Best“, namenjenu najboljem treneru za sezonu 2016/2017.

Na listi nema prošlogodišnjeg laureata Klaudija Ranijerija, sada već bivšeg trenera Lestera, trenutno na klupi Nanta, dok se na osnovu učinka - u smislu rezultata, pa i trofeja - kao favorit za priznaje izdvaja Zinedin Zidan. Francuski stručnjak na brilijantan način vodi Real, za samo tri meseca osvojio je Primeru, Ligu šampiona, Superkup Evrope i pehar Superkupa Španije, pa se čini da ne bi smelo da bude dileme da je trenutno on najcenjeni stručnjak na planeti.

Izabrane vesti

Na listi su, sasvim opravdano, Antonio Konte, pošto je sa Čelsijem na dominantan način osvojio Premijer ligu, Leonardo Žardim, pošto je sa Monakom pokorio Francusku i dobacio do polufinala Lige šampiona, tu su i dvojica selektora - Tite (sa reprezentacijom Brazila već obezbedio plasman na Mundijal u Rusiji) i Joakim Lev (praktično sa nemačkim drugopozivcima osvojio Kup konfederacija), ali...

Teško je opravdati pojavljivanje na listi, na primer, Pepa Gvardiole, koji je prvi put u karijeri ostao bez trofeja u jednoj sezoni ili Luisa Enrikea koji je izgubio pehar državnog prvaka, ispao u četvrtfinalu Lige šampiona i zadovoljio se tek trofejom Kupa kralja u Španiji.

Kandidati za priznanje su: Masimilijano Alegri (Juventus), Karlo Ančeloti (Bajern), Antonio Konte (Čelsi), Luis Enrike (Barselona), Pep Gvardiola (Mančester Siti), Joakim Lev (selektor Nemačke), Leonardo Žardim (Monako), Žoze Murinjo (Mančester Junajted), Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Maurisio Poketino (Totenhem), Tite (selektor Brazila) i Zinedin Zidan (Real Madrid).

Navijačima je omogućeno da glasaju za najboljeg trenera na sajtu FIFA od 21. avgusta do 7. septembra, posle čega će Svetska kuća fudbala skratiti listu na tri imena, a o pobedniku će odlučivati selektori i kapiteni reprezentacija, kao i izabrani predstavnici medija i svake članice.

Nagrada će biti dodeljena na tradicionalnoj FIFA gala večeri u Londonu, 23. oktobra.

Vaše mišljenje - ko je najbolji?

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoZinedin ZidanTiteSrbijaReal MadridPrimeraPremijer ligaPep GvardiolaMonakoLuis EnrikeLiga 1Leonardo ŽardimKarlo AnćelotiJuventusJoakim LevFIFAEvropaDijego SimeoneBajern MinhenAtletiko MadridAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara