""
""

Zlatane, gledaj kakav se fudbal igra četvrtkom: Roterdam u transu, bolno prizemljenje za Murinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 21:23

Fajenord tukao Mančester junajed na startu Lige Evrope, Fenerbahče u šesto minutu nadoknade izvukao bod u Ukrajini

Ispekoče se Crveni đavoli na Tiganju! U uzavreloj atmosferi Roterdama izgoreo je veliki Mančester junajted. Nije baš da je prah i pepeo ostao od tima Žozea Murinja, ali nije ni da su velike zvezde sa Old Traforda očekivale ovakav početak Lige Evrope. Protiv glavnog kandidata za prvo mesto u Grupi A, engleski velikan je morao da prizna Fajenordu da je - bolji!

Holanđani sui očitali lekciju iz fudbala, agresije, smislenih akcija i brzih napada četi iz Mančestera i potpuno zasluženo slavili 1:0. Odluka je pala 11 minuta pre kraja kad je Toni Vilena bespogovornom egzekucijom završio jedan od mnobrojnih ataka domaćina i povratnu loptu smetio u dalji ugao Davida de Hee.

Izabrane vesti

Bila je to presuda destruktivnoj igri Mančester junajteda koji je petljao, vraćao loptu unazad, ništa vredno pomena nije uradio i stekao se utisak da ne bi ni da igra još jednu utakmicu. Tek sad se vidi koliko je Murinjo precenio svoje, a potcenio igrače Fejenorda, jer na put u Holandiju nije poveo Vejna Runija i Henriha Mhitarijana, na klupi je ostavio Zlatana Ibrahimovića i Maruana Felainija, ali ni ulazak švedskog asa, kao ni pokušaj da se ubacivanjem Depaja i Janga dobije probojnost po krilima ništa dobro nisu doneli gostima.

Jednostavno, Fajenord je bio bolji. Daleko bolji. Upisao je sedmu uzastopnu pobedu od početka sezone i na blistav način krunisao opredeljenje svog terenera Đovanija van Bronhorsta da igra sa tri špica. Plus, Dirkom Kajtom u ulozi „desetke“. Sa tako ofanzivnim igračima nije ni moglo da se završi drugačije, iako je Ibrahimović - koji je večeras odigrao prvi meč u Ligi Evrope, ranije UEFA kupu još od 2001. godine, a pre neko leto izjavio kako „ne igra fudbal četvrtokom“ - imao šansu da iz slobodnjaka u nadoknadi donese bod gostima. Nije uspeo.

U drugom meču Grupe A bilo je jednako zanimljivo, pošto je Fenerbahče tek u šestom minutu nadoknade vremena iščupao bod. Pogodio je danski štoper Simon Kjer, koji je tako doslovce izvukao turskog predstavnika koji pod trenerskom palicom Dika Advokata igra - užasno.

U Odesi je bio bezličan više od sat vremena, pa i ne čudi što je morao da juri prednost Zorije, koju je Ukrajincima doneo Dmitro Grečučiškin bombom na povratni pas Željka Ljubenovića.

Grupa A

Fajenord – Mančester Junajted 1:0 (0:0)
/Vilena 79/

Zorja – Fenerbahče 1:0 (0:0)
/Grečučiškin 52/

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoZlatan IbrahimovićToni ViljenaSimon KjerPremijer ligaLiga EvropeHolandijaFajenordEvropaEredivizijaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara