"Spremni za finale - Dženkins, Blažič i Mitrović"
"Spremni za finale - Dženkins, Blažič i Mitrović"

Zlatko Bolić za MOZZART: Voleo bih da Zvezda reši finale u tri meča! Ali ako mene pitate, 3:1 bi bio rezultat po meri

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.04.15. | 11:40

"Drago mi je što će crveno-beli igrati finale protiv Cedevite, a ne protiv Budućnosti", ističe legenda kluba sa Malog Kalemegdana...

Spremni za finale - Dženkins, Blažič i Mitrović

Vreme je za finale! Košarkaši Crvene zvezde nestrpljivo su dočekali sredu, dramatičnu majstoricu u Podgorici i veliku pobedu Cedevite, čime su dobili protivnika kojeg će u subotu od 21 čas (TV Sportklub 1) u dvorani Pionir ugostiti na startu finalne serije Jadranske lige. Sada sa još većim nestrpljenjem crveno-beli iščekuju prvo sudijsko podbacivanje i početak velike borbe za šampionsko prstenje! Posebne stranice u almanasima regionalnog takmičenja ispisaće čete Dejana Radonjića i Jasmina Repeše, jer će ovo biti i prvi susret dva tima u mečevima najvišeg značaja, a na sve to pobednik ovog jedinstvenog košarkaškog rata po prvi put u klupskoj istoriji sešće na tron Jadrana i poneti naziv - osvajač ABA lige!

Izabrane vesti

Pre gotovo 17 godina na Malom Kalemegdanu slavio se poslednji šampionski pehar. Bila je to titula osvojena u šampionatu Jugoslavije, u kojem su Igor Rakočević, Milenko Topić, Zlatko Bolić, Jovo Stanojević i drugari iz jedne od najjačih generacija crveno-belih ukupnim rezultatom 3:1 trasirali put ka 15. i poslednjoj tituli, pored izuzetno moćnog FMP-a.

Priliku da prekinu dominaciju Partizana u državnim granicama igrači Crvene zvezde dobiće vrlo brzo, ali sada je red da se Jadran pokori ubedljivo najjačoj ekipi u regionu ove sezone! A prema mišljenju legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zlatka Bolića, šansa koja se beogradskom sastavu ukazala ne može da bude bolja.
"Što se mene tiče, bolje je što će Crvena zvezda u finalu igrati protiv Cedevite, nego protiv Budućnosti", započeo je Bolić razgovor za MOZZART Sport.

Zašto tako mislite?
"Iskreno, mislim da je Cedevita protivnik po meri. Odgovara Crvenoj zvezdi i po stilu igre i kvalietetu i mislim da će se igrači Dejana Radonjića mnogo bolje snaći protiv zagrebačkog rivala nego protiv Budućnosti", odgovorio je Bolić, a potom obrazložio svoj stav:
"Znate kakav je domaćin teren Budućnosti. Morača je uvek krcato puna, dok Cedevita baš i nije poznata po dobroj podršci. Utakmice uglavnom igra pred polupraznim tribinama, što će definitivno olakšati posao Zvezdi. Uz to, Budućnost ima možda za nijansu nezgodnije igrače za čuvanje, a Podgorica je teren koji do sada nije baš odgovorao Zvezdi. Eto, čak i ona pobeda u Crnoj Gori ostvarena je praktično u poslednjoj sekundi".

Da li to znači da bi možda navijači mogli da očekuju i pobedu u tri utakmice?
"Mislim da je to pomalo nerealno. Uz dužno poštovanje pre Cedeviti, jasno je da Crvena zvezda ima jači sastav, ali teško je očekivati da će se Cedevita tek tako predati, bez borbe. Ja kao zvezdaš jako bih voleo da se to desi, da Zvezda završi seriju u tri utakmice. To sigurno želi i svako ko voli Zvezdu. Ali, ako mene pitate, mislim da bi 3:1 bio rezultat po meri".

Nikola Kalinić - džoker

Šta je to što Crvenu zvezdu stavlja u prednost pred početak finalne serije?
"Znate kako, ovaj tim je jako sazreo za vrlo kratko vreme, to se i vidi. Evroligaško iskustvo koje Crvena zvezda nosi iz ove sezone stavlja klub u prednost ispred svakog rivala. To se posebno videlo u poslednjih nekoliko meseci. Pa, pogledajte polufinale sa Partizanom. Crveno-beli su dva puta stigli do brejka pred punim tribinama protivničkih navijača! Zvezda je u svim važnijim utakmicama pronalazila način da svoju prednost iskoristi u raznim segmentima igre kako bi došla do cilja".

Ipak, Bolić je posavetovao mladi tim Dejana Radonjića kako da uđu u finalnu seriju.
"Ne treba ništa unapred slaviti, to je najbitnije. Evroliga je tu, a od šampionskog pehara Zvezdu deli tako malo. Kao i do sada, ovaj tim mora da iskoristi iskustvo koje je stekao igranjem kvalitetnih mečeva u Evroligi. Biće ovo pravi evroligaški duel i po meni, dva najkvalitetnija tima igraju ovo finale, potpuno zasluženo".

Na kraju, čuveni šuter nije želeo previše da se bavi pojedinačnom analizom igrača, ali je imao svoje favorite - Čarlsa Dženkinsa i Nikolu Kalinića.
"Uvek se očekuje da ekipa u svojim redovima ima igrače koji će iz senke da sakupljaju velike i bitne poene. Crvena zvezda ima Dženkinsa i Kalinića koji to sjajno rade, a uz to postali su izuzeno važne karike u igri na obe strane terena. Ako se njihova dobra igra iz mečeva sa Partizanom prenese i u susrete sa Cedevitom, Zvezda je u velikoj prednosti. Uz to, Crvena zvezda ima i najkorisnijeg igrača Evrolige, što je za svako poštovanje", zaključio je Zlatko Bolić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zlatko BolićPlej-of Jadranske ligeJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara