"Stefan Ilić"
"Stefan Ilić"

Zlatni “orlić“ Stefan Ilić u 92. minutu srušio Vojvodinu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.15. | 19:13

Ivanićev evrogol nije pomogao Novosađanima da nastave seriju

 Stefan IlićApril 2012. godine, pa avgust 2015. Posle tri i po godine posta Spartak je dočekao da još jednom vidi vojvođanskog rivala na kolenima. Pobeda koja će se pamtiti u Subotici, za Vojvodinu poraz koji će dugo peći. Ne toliko zbog rezultatskog značaja koliko zbog načina na koji je pretrpljen – golom u drugom minutu sudijske nadoknade za 2:1 na severu zemlje

Taman što su svi pomislili da će se meč završiti bez pobednika jedan prekid za Spartak na otprilike 30 metara od gola Srđana Žakule. Nebojša Mezei je poslao odličnu dijagonalu na suprotnu stativu, a odbrana Voše verovatno glavama već odlutala u svlačionicu. Iskrao se Vladimir Kovačević i glavom šutirao sa pet ili šest metara, ali je loptu na kraju dokačio i član zlatne generacija Orlića Stefan Ilić, pa će se njemu i pisati gol iako je utisak da bi lopta svejedno završila u mreži gostiju.

Izabrane vesti

Ilić je tako ukrao slavu Mirku Ivaniću, koji bi sigurno bio tema dana u Vojvodini da nije bilo presudnog gola Spartaka. Ne i najlepšeg. To je svakako bila Ivanovićeva plasirana lopta sa ivice kaznenog prostora iz 57. minuta. Izvio se Budimir Janošević koliko je dug. Nije bilo dovoljno.

Strelac prvog gola za Spartak je već u četvrtom minutu meča bio Milan Makarić, Vošino dete koje je letos bilo prinuđeno da se preseli kod komšija.   Bilo kako, Spartak je uspeo da prekine post od četiri kola bez pobede. Ujedno i zaustavio opasnu seriju Voše koja je u ta četiri kola osvojila maksimalnih 12 bodova.


SPARTAK – VOJVODINA 2:1 (1:0)
/Makarić 4, Ilić 90+2 – Ivanić 57/

Stadion: Gradski;
Sudija: Milorad Mažić;

Spartak (4-2-3-1): Janošević -  Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei – Uzoma, Jočić – Bogunović (od 73’ Živković), Torbica (od 79’ Jondić), Makarić – Milić (od 69’ Ilić);

Vojvodina (4-2-3-1): Žakula – Lakićević, Pankov, Pekarić, Radović – Maksimović, Sekulić – Stanisavljević (od 83’ Zoćević), Ivanić, Paločević – Pavkov (od 76’ Babić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaStefan IlićSrbijaMirko IvanićMilan Makarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara