""
""

Zmajevi bez vatre na Madeiri, primio ga i Kasiljas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.15. | 23:41

Za ekipu Porta debitova i nestašni napadač Pablo Osvaldo, nije dao gol, ali je uspeo da dobije žuti karton

Ovo nije veče portugalskih fudbalskih velikana. Prvo je Sporting iz Lisabona na svom terenu remizirao 1:1 sa Pasošom, a onda je i Porto u meču drugog kola istim rezultatom osvojio bod na gostovanju Maritimu na ostrvu Madeira.

Izabrane vesti

Ovaj meč, kada već ne može po spetakularnom fudbalu, pamtiće se po dve stvari. Po prvom golu koji je Iker Kasiljas, golman Zmajeva, primio u portugalskom šampionatu, kao i po debiju Pabla Osvalda za Porto.

Osvaldo nije uspeo da postigne gol iako mu je to posao, ali je zato opravdao prgav karakter i posle samo nekoliko minuta na terenu dobio je žuti karton.

Maritimo je na stadionu u Funčalu poveo već u petom minutu, kada se veoma dobro snašao Edgar Kosta. Krenuo je Porto silovito u nastavku utakmice, ofanziva je rezultirala golom Ektora Erere.

O sjajnoj šansi Porta u četvrtom minutu nadoknade sigurno će biti dosta reči narednih dana. Maksi Pereira je šutirao glavom lopta je pogodila prečku i pala iza gol linije, ali je pitanje da li ju je prešla celim obimom i odbila se u polje.

Odmah posle toga sudija je svirao kraj, a još jednom se pokazalo koliko izleti na Madeiru umeju da budu nezgodni za dvostrukog prvaka Evrope.

PRIMEIRA – drugo kolo:

Petak:
Rio Ave – Braga 1:0 (1:0)
/Koka 36/

Subota:
Sporting – Pasoš 1:1 (1:0)
/Kariljo 41 - Pele 80 pen/

Maritimo – Porto (1:1)
/Kosta 5 – Erera 34/

Nedelja:
18.00 Boavista – Tondela
18.00 Estoril – Moreirense
18.00 Nasional – Unidao Madeira
18.00 Vitorija Gimaraeš – Belenenseš
20.15 Aruka – Benfika

Ponedeljak:
21.00 Akademika – Setubal

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalPortoPablo OsvaldoMaritimoIker Kasiljas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara